Fredens Hus

Fredens Hus

Vores sted

Fredens Hus er et dialogcenter beliggende i Gellerup, Aarhus, der arbejder for at fremme dialog mellem mennesker med forskellige trosretninger og livssyn. Gennem vores aktiviteter og projekter ønsker vi at skabe rum for dialog og fælles handling, hvor mennesker med forskellige livstolkninger kan mødes og lære af hinanden. Vi tilbyder undervisning til udskolingselever i folkeskolen og elever på ungdomsuddannelser.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Vores undervisning er dialogbaseret og elevinddragende, med fokus på at skabe et trygt rum for refleksion. Vi giver eleverne mulighed for at udtrykke deres synspunkter og lytte til andres i en sikker ramme. Gennem leg og samtaleøvelser styrker vi elevernes selvtillid, nysgerrighed, og forståelse for egen og andres tro, religion og livssyn. Vi lægger vægt på demokratisk dannelse ved at give eleverne erfaring med at navigere i forskellighed og deltage aktivt i samfundet. Eleverne lærer at føre nysgerrige og kritiske samtaler samt indgå i respektfulde og ligeværdige relationer på tværs af forskellige livssyn. Undervisningen kan finde sted ude på skolerne eller hos Fredens Hus i Gellerup. 
 

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Hos Fredens Hus lærer børn og unge at deltage i respektfuld dialog og udvikle deres evne til kritisk tænkning. De styrker deres identitet og selvtillid gennem aktiviteter, der fremmer nysgerrighed på egen og andres tro og livssyn. Eleverne får erfaring med at navigere i et mangfoldigt samfund og deltager aktivt i demokratisk dannelse. Vores dialogværksteder lærer dem at forstå og respektere forskellighed, samtidig med at de bliver rustet til at indgå i ligeværdige relationer med mennesker med forskellige baggrunde.

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

31429787

Kontakt:

Minou Eyermann