Sagnlandet Lejre - Båldalen

Sagnlandet Lejre - Båldalen

Vores sted

Sagnlandet byder på en dannelsesrejse med undervisningsforløb i flere forskellige historiske miljøer fra stenalderen til nyere tid. Elevernes begrebsverden bliver udviklet ved at lade dem gribe fat, for at begribe, inspireret af det gamle ordsprog "jeg hører og jeg glemmer, jeg ser og jeg husker, jeg gør og jeg forstår". En indlevelsespædagogik, der aktiverer alle sanser og kræver sammenhold og samarbejde af eleverne og dermed bidrager til udvikling af sociale kompetencer og identitetsdannelse.

Midt i Sagnlandet Lejre finder I Båldalen. Her ligger det som et oldtidseksperimentarium, hvor I kan prøve kræfter med fortidens teknikker og teknologi. Båldalen er et aktivitetsområde, hvor børn og voksne bliver budt velkommen af en instruktør, der giver en introduktion til området og de forskellige aktiviteter.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Der bliver sat forskellige arbejdsprocesser i gang - fra jord til bord< og fra gnist til bål. I kan hugge i træstammer med jernalderøkser,eksperimentere med at grutte korn til mel på oldtidens gruttesten og afprøve, hvor gode I er til at anvende ildens magi ved at ”slå ild” med ildstål, flint og fyrsvamp eller ved hjælp af ildbor.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Eleverne bruger deres krop og træner færdigheder i fællesskab og samarbejde. Eleverne kan undersøge, perspektivere til egen livsverden og sætte ord på deres førstehåndserfaringer.

Sagnlandet Lejre Båldalen Skoletjenesten undervisningstilbud

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

46 48 08 78

Kontakt:

46 48 08 78
Yderligere information:

tryk 6 for personlig betjening.