Industrimuseet Frederiks Værk & Knud Rasmussens Hus

Industrimuseet Frederiks Værk & Knud Rasmussens Hus

Vores sted

ET LEVENDE MUSEUM UDEN MURE

Industrimuseet Frederiks Værk er et levende og dynamisk museum for Halsnæs Kommune. Museet går på to ben, idet der både er fokus på fabriks- og industrihistorien og på den store polarforsker, Knud Rasmussen. Frederiksværk hører til blandt Danmarks 25 nationale industriminder. Derfor lægger museet særlig vægt på at formidle det samlede bymiljø, som gennem mere end 250 år har udviklet sig i samspil med kanalerne - byens rygrad og livsnerve.

Museets besøgssteder omfatter Krudtværksmuseet, som er et open-air museum i Frederiksværk, Trækulsbrænderiet og Svovl- og Salpetermagasinet samt Bomuldstørreriet. I Palæet, som er tilgængelig hele året, findes Arkivet og små aktuelle særudstillinger. I Hundested kan man besøge Knud Rasmussens Hus, der var polarforskerens arbejdshus.

Byvandringer og omvisninger hører til museets vigtige programpunkter. De kan også bestilles, så de passer til den enkelte gruppes interesser.

Derudover er Industrimuseet en aktiv bidragyder til mange af de festivaller og events, som skaber ekstra liv i Halsnæs hen over sæsonen.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Museets tilbud er baseret på engagement og dynamik. Vi tilstræber altid at give både lærerne og eleverne en unik oplevelse og ny viden. Vi vil udvikle os som partnere med skolerne i Halsnæs Kommune. Derfor tilbyder vi fagligt og pædagogisk tilrettelagte undervisningsaktiviteter af høj faglig kvalitet. Et tilbud der samlet udnytter de særlige muligheder, som museet har.

Industrimuseet Frederiks Værk & Knud Rasmussens Hus har mange tilbud til børn og unge. Ring til os og hør nærmere om emnerne og de muligheder vi har for at understøtte et undervisningsforløb eller hjælpe med opgaver og projekter.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Vi tilbyder undervisningsforløb i forskellige historiske temaer, rettet mod dagtilbud, skoler og ungdomsuddannelser, bl.a.:

  • Indvandring og integration
  • Krig og fred- destruktionsteknologi i Frederiksværk
  • Kanal, klima og energi
  • Det Danske Stålvalseværk A/S

Kulturtjeneste Halsnæs har udarbejdet en række undervisningsforløb rettet mod grundskolen, som frit kan downloades og benyttes i åben skole-sammenhæng. Flere forløb er brugerstyrede, og enkelte forløb skal bookes i forvejen. 

 

Industrimuseet Frederiks Værk og Knud Rasmussens Hus Skoletjenesten undervisningstilbud
Kanonen foran Palæet
Foto

Helle Elisabeth Cordua

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

47720605

Kontakt:

Administrationen
47720605