Om Skoletjenesten
  • Glyptoteket_Skoletjenesten_digital undervisning

    Kontakt

    Siska Rohr Harrebye
    kommunikationschef

    srh@skoletjenesten.dk

Kulturinstitutioner tilbyder virtuel undervisning og digitale læremidler

Selvom eleverne skal blive hjemme i de kommende uger, kan de godt blive undervist på Arbejdermuseet, i Zoologisk Have eller på Musikmuseet. En lang række kulturinstitutioner har nemlig udviklet virtuelle undervisningsforløb og digitale læremidler, som kan bruges i undervisningen af børn og unge.

En digital undervisningsplatform, film og lærervejledninger er blandt de tiltag, som kommer fra museer og andre eksterne læringsmiljøer som inspiration til undervisningen af børn og unge, og som senere kan følges op med et fysisk besøg på institutionen. 

Skoletjenesten har her samlet en række tiltag som inspiration til lærere og pædagoger, der i øjeblikket underviser og planlægger hjemmefra.

Listen opdateres løbende...

 

Arbejdermuseet

"History to go" på Arbejdermuseet

Arbejdermuseet har netop nu premiere på en ny portal med digitale læremidler, hvor eleverne kan komme dybt ned i historien, selvom undervisningen foregår hjemmefra.

 

Musikmuseet

"Ears on" på Musikmuseet

Ears on er et undervisningsmateriale, som kan give dig ideer og konkrete forløb til at arbejde med instrumentbygning og komposition. Materialet indeholder tekst, billeder, video, elevopgaver og meget mere.

 

Zoologisk Have

ZOOs digitale undervisningsforløb har fokus på den tropiske regnskov. Undervisningsmaterialet indeholder undervisningsvideoer, som tager eleverne med på en rejse til regnskoven samt lærervejledninger, arbejdsark og spørgsmål.

Undervis hjemme med ZOOs undervisningsforløb for 0.-2. klasse

På opdagelse i den tropiske regnskov for 3.-6. klasse

Den tropiske regnskov for 7.-9. klasse

 

Dansk Arkitektur Center

Fang din by - fotokonkurrence

Med udgangspunkt i hverdagen – cykelture, boldspil eller lektielæsning i køkkenet – skal eleverne arbejde med fotografi koblet til arkitekturen i deres egen hverdag.

 

Den Blå Planet

"De Blå Hajmyter" på Den Blå Planet

Sådan gør I: Vælg myte, lav research, udvælg, sammensæt historien, del. Følg anvisningerne på linket og se yderligere beskrivelse af materialet.

 

Thorvaldsens Museum

Online ressourcer på Thorvaldsens Museum

Thorvaldsens Museums har samlet online ressourcer, der kan bruges i undervisningen. det er primært for udskolingen og ungdomsuddannelserne. Du kan også besøge tilbygningen.dk, som egner sig godt til lystvandringer rundt i antikke og klassiske fortællinger.

Se også Skulpturstudier, hvor der er opgaver og kilder til skulpturanalyse. 

 

Designmuseum Danmark

Arbejd med designprocesser på Designmuseum Danmark

Designmuseet har samlet en række materialer til inspiration og fri afbenyttelse – fra podcasts, digitale udstillinger og virtuelle ture til kreative opgaver, du kan lave med børnene derhjemme.

 

Skoletjenesten Öresund

Tycho Brahe og livet på Hven: Skoletjenesten Öresund

Her er input til et forløb i historieundervisningen. I kan arbejde med materialet hjemme uden at tage til Hven.

 

Kunstportalen, Louisiana

Kunstportalen Skole finder du både spændende kunstværker fra Louisianas samling og kreative opgaver, dine elever kan gå ombord i. Du kan også lade dem arbejde med et af de fire temaer: Kroppens sprog, Skab det nye, Hvad billedet betyder, Arkitekturen omkring os.

Kunstportalen Skole er gratis at bruge og giver viden om og inspiration fra markante, internationale kunstnere fra Louisianas samling. Her introduceres forskellige værktyper og medier. Den giver desuden redskaber til at arbejde med moderne arkitektur med Louisianas som case.

 

Louisiana Learning

Hos Louisiana Learning finder du undervisningsmateriale fra Louisianas samling, aktuelle og tidligere udstillinger. Materialerne kan hentes gratis og bruges direkte i din online- og hjemmeundervisning. I arkivet finder du undervisningsmaterialer fra tidligere udstillinger med fokus på alt fra maleri og fotografi til arkitektur og samtidskunst.

Derudover har Louisiana Learning samlet en række digitale undervisningstilbud:

KUNST OG KRISER: Hvordan har kunsten gennem tiden forholdt sig til store kriser? Giv dine elever mulighed for at tænke over den nuværende krise i lyset af kunst med værker, der behandler krig, naturkatastrofer, politiske oprør og meget andet.

KUNST OG STEDER: Hvad gør kunsten ved stedet? Og hvad gør stedet ved kunsten? Kunsteder.dk er et undervisningssite, hvor gymnasielærere og elever kan finde viden og inspiration til at beskæftige sig med kunst og dens kontekst som en del af undervisningen i både billedkunst, dansk, medier, drama, historie og samfundsfag, samt i tværfaglige forløb.

DIGITAL FLØJ, LOUISIANA CHANNELI denne tid, hvor museerne holder lukket gør vi opmærksom på Louisianas 'digitale fløj' med adgang til cirka 750 video-interviews med kunstnere, forfattere, arkitekter med mere, som er tilgængelige kvit og frit på Louisiana Channel.

GENERATION WEALTH, FILM OG UNDERVISNINGSMATERIALE: Hvem følger du på Instagram og hvorfor? Hvad skaber værdi for dig? Hvordan ser succes ud? Generation Wealth, som netop har været vist som udstilling på Louisiana, kan også ses som film. Tag med din klasse fat på drømmen om evig ungdom, den konstante jagt på succes, statussymboler i forbruger-samfundet, ureguleret kapitalisme og social ulighed. Alt sammen dokumenteret af Lauren Greenfield i både fotografier og på film. Og brug løs af vores undervisningsmateriale, som både inviterer på diktatorspil og overvejelser omkring hvad det gode liv i dag indebærer. Find filmen på Filmstriben her.

 

Det Kgl. Bibliotek

Her kan I finde digitalt undervisningsmateriale fra Det Kgl. Bibliotek til brug på skolerne.

På Det Kgl. Bibliotek kan du finde en række undervisningsmaterialer med forslag til, hvordan dine elever bl.a. kan arbejde med værker af Thomas Winding og kildepakker fra H. C. Ørsted.

 

 

Andre undervisningstilbud

Udover udvalget her på siden, findes der mange andre tilbud fra de eksterne læringsmiljøer i hele landet. Her finder du et samlet overblik over alle undervisningstilbud på skoletjenesten.dk, som kan bruges i planlægningen af din undervisning.

Kontakt

Skriv til kommunikation@skoletjenesten.dk hvis du er udbyder på skoletjenesten.dk og har aktuelle virtuelle undervisningsforløb, du gerne vil dele.

 

Følg os her

 

Følg med på vores Facebookside "Skoletjenesten for lærere og pædagoger" hvor vi løbende deler input til undervisningen i både dagtilbud, skoler og ungdomsuddannelser.

 

Følg også med på Linkedin hvor du kan finde podcast, film, artikler og andre værktøjer, som du kan fordybe dig i hjemmefra.