Zoologisk Have

Undervis hjemme med ZOOs undervisningsmaterialer for 0.-2. klasse

For de yngste skoleelever har vi produceret en række forløb, som alle sammen tager udgangspunkt i barnets egne opdagelser.

Den danske skov handler om skoven lige nu. Gå en tur i skoven, og læg mærke til farver, blade og dyrespor. Skoven er lige ved at vågne efter vinteren, og der er masser at opdage netop nu. Farvelæg tegningen, og tilføj flere detaljer, såsom små skud på træerne, forårsblomster, eller hvad I selv opdagede på jeres tur. Snak herefter om, hvor de forskellige dyr bor henne i skoven. Flere af dyrene er netop ved at vågne fra deres vinterhi, mens andre har haft travlt med at finde nok mad vinteren igennem. Hvis du vil vide mere om dyrene, så kig på lærervejledning.

Pattedyr og insekter har fokus på forskelle og ligheder mellem insekter og pattedyr. Med få nemme huskeregler kan I opdage, hvad der netop gør et insekt til et insekt og et pattedyr til et pattedyr.

Sanser fokuserer på barnet selv. Mens I tegner sanserne ind på tegningen, så tal om, hvad sanserne kan, og hvorfor mennesker og dyr har brug for deres sanser.

Rovdyr og byttedyr har til formål at gøre barnet bevidst om, at dyrenes tænder fortæller, hvad det æder. Om det dermed er et rovdyr eller byttedyr. Opgaven er måske hurtigt lavet, men tænderne røber flere informationer, end man først kunne antage. Hernæst følger nogle gode pointer: Nogle af dyrene på arket kan både være et rovdyr og et byttedyr. Bjørnens tænder minder rigtig meget om vores; det betyder, at den både spiser planter og kød. Moskusoksen har ikke fortænder i overmunden; det betyder altså, at den er en drøvtygger. Den tygger maden to gange for at få mest muligt energi ud af maden.

Zoologisk Have København

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2.
Kompetenceområde:
Natur/teknologi - Undersøgelse
Fag:
Natur/teknologi
Læringsmål:
-

Se alle tilbud fra: