Gode steder i Halsnæs

40 uger – 40 ture

De gode steder i Halsnæs fra plakaten "Ta' ud og lær'"!

Plakaten ”Ta’ ud og lær” tilbyder et visuelt overblik over steder i Halsnæs, som kan være mål for gode ture med fagligt og socialt indhold. Der er 40 uger i et skoleår – derfor er der 40 ture på plakaten.

Udeskole gør godt for børn og voksne. Kroppen bliver engageret i læringsprocessen. Der er plads til at bevæge sig. Elevernes begejstring larmer mindre udenfor.

Bevægelse understøtter læring. Hvis man bevæger sig, inden man skal lære noget nyt, så lærer man hurtigere. Hvis man bevæger sig efter at have hørt noget nyt, så husker man det bedre.

Det kan betale sig at tage af sted på tur – uanset hvad man skal lære. Brug turen som indledning til et nyt emne – for at fastholde interessen undervejs – eller for at konsolidere elevernes læring. Eller brug turen som en social ramme med fokus på klassens trivsel og samvær.

Prøv forslagene af – evaluer dem – tilføj dine yndlingsspots!
Skriv til
juryp@halsnaes.dk med alle de gode idéer, og hjælp derved dine kolleger med at bringe undervisningen ud under åben himmel i Halsnæs' skønne natur og lokale historie.

Forslag:

Hæng plakaten op i jeres klasse. Sæt en dato på, efterhånden som I besøger stederne (måske tager det flere år). Tag et billede, når I er ude – sæt billedet op på plakaten. På den måde bidrager I til, at elevernes lokalsamfund folder sig ud for dem.

De fleste steder indeholder muligheder for flere faglige perspektiver. Fx kan I medbringe en skitseblok og flytte billedkunst udendørs. I kan medbringe notesblok og lave kreativ skrivning med afsæt i konkrete, sanselige oplevelser. I kan medbringe et målebånd og tage data med hjem til matematikundervisningen. I kan samle dyrespor, jordprøver, blomster og andre vækster til natur/teknologi – eller I kan ”plante et årstal” og tage et billede med hjem til historieundervisningen. I kan tage cyklen og bringe bevægelsen ind i rejsen frem og tilbage. Eller bruge turen i tog/bus til at forberede eleverne på, hvad de skal opleve – og evaluere oplevelsen på vej hjem.

Udeskoleundervisning er meget mere end enkeltstående oplevelser – der er en før- og en efterfase, hvor kroge til oplevelsen skabes – og hvor læring forankres gennem bearbejdning af oplevelsen.

Find plakaten her på siden – her er links til idéer, transport mv. til hvert enkelt sted.

God tur!

Kort over Halsnæs

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
placeholder
Fag:
Elevernes alsidige udvikling
Læringsmål:
Tag læringsmål, dine fag og undervisningen ud i lokalområdet!