Strandingsmuseum St. George

Alene på havet. Skibene Meralda, Mary Celeste og St. George

Med udgangspunkt i børnebogen ”Den tavse dreng” af den engelske forfatter og illustrator Catherine Brighton (org. titel ”Dearest Grandmama”) og udstillingerne på Strandingsmuseum St. George arbejder klassen i forløb, der relaterer til søfart i sejlskibenes tid (især 1700- og 1800-tallet), til strandinger og redning på den jyske vestkyst, til opdagelsesrejser i 1800-tallet og til Danmark og Englandskrigene. Der tilbydes fire forløb for grundskolens 5.-7. klasse med samme udgangspunkt og målrettet fagene dansk, historie, billedkunst og engelsk.

Undervisningsforløbene er opbygget i tre dele: Forberedelse i klassen, besøg på Strandingsmuseum St. George og afrunding i klassen. Forløbene er nøje beskrevet i materialet til ”Alene på havet”. De komplette undervisningsforløb indeholder lærervejledninger og arbejdsark til eleverne.

Strandingsmuseum St. George
I udstillingerne på Strandingsmuseum St. George må man røre de genstande, der ikke er i montrer. Det kæmpestore anker fra det engelske linjeskib St. George blev fundet på havets bund ud for Thorsminde i 1996.
Foto

Christian Brandt, ActVisual

©

Strandingsmuseum St. George

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
5., 6., 7.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Fremstilling, Dansk - Kommunikation, Dansk - Lytning, Dansk - Læsning, Dansk - Tale, Elevernes alsidige udvikling, Engelsk - Kultur og samfund, Engelsk - Mundtlig kommunikation, Engelsk - Skriftlig kommunikation, Historie - Historiebrug, Historie - Kildearbejde, Historie - Kronologi og sammenhæng
Fag:
Billedkunst, Dansk, Engelsk, Historie
Læringsmål:
Formålet er at bidrage til en varieret undervisning med brug af eksterne læringsmiljøer. Besøget på museet og aktiviteterne kan bidrage til elevernes forståelse for
Søfart og navigation før og nu - Europa under Napoleonskrigene - Danmark og England i krig (Englandskrigene) - Fantastisk litteratur som genre.

Se alle tilbud fra: