Klosterlund Museum

Ansigt til ansigt

Hvilke historier binder mennesket sammen på tværs af tid? Hvad er vores ligheder? I undervisningsforløbet "Ansigt til ansigt" møder eleverne fortiden igennem det nulevende menneske.

Med dette undervisningsforløb ønsker museet at inspirere eleverne til en læring om fortidens mennesker fra stenalder til vikingetid. Med udgangspunkt i det levende menneske står eleverne ansigt til ansigt med fortiden. 

Forløbet tager udgangspunkt i de oldtidsfund, Museum Midtjylland har gjort i det midtjyske område. Ønsket er at inspirere til en fortrolighed med dansk historie med afsæt i de genkendelige problemstillinger, der går på tværs af tid. Fx. forfængelighed eller ønsket om magt. Via dialog og øvelser ønsker museet, at eleverne møder fortidens kilder og bruger dem som afsæt til at forstå nutiden. Forløbet tager eleverne igennem tiderne fra stenalder til vikingetiden og tilpasses de enkelte klassetrin. 

Forløbet afvikles i Klosterlund Museums nye udstilling om den midtjyske oldtid. Lukkes øjnene, tager lyden af knitrende bål eleverne tilbage til en tid, hvor mennesket samles om bålet i langhuset. Hvilke historier mon de fortalte hinanden? Sad de med håndarbejde i hænderne? Og hvad havde præget deres dag? Alt sammen emner til dialog under forløbet. 

Voksen og barn i dialog vedr. en genstand i udstillingen.
På opdagelse i udstillingerne.
Foto

Maja Theodoraki

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
600 kr.
Max deltagere:
25 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Historie - Historiebrug, Historie - Kildearbejde, Historie - Kronologi og sammenhæng
Fag:
Historie
Læringsmål:
Eleven kan fortælle om, hvordan mennesker er påvirket af og bruger historien.

Eleven kan perspektivere egne og andres historiske fortællinger i tid og rum.

Eleven kan forklare samspil mellem fortid, nutid og fremtid.