Arbejd for føden. En dag med daglige gøremål
”Jeg fik plads på en præstegård. Jeg husker tydeligt en dag, hvor manden og konen skulle på udflugt. Da fik jeg besked på at skulle vaske storvask. Der var pumpe i vaskekælderen, en kedel og en vaskevugge. Jeg skulle også give karlen mad, vaske alle gulvene og flytte alle fårene.” Dagmar Nielsen, ca. 1935.
På husmandsstederne havde både børn og voksne meget praktisk arbejde hver eneste dag. I Nyvang arbejder vi ud fra et kernesundt princip om, at der er meget læring at hente i det daglige arbejde! Derfor sættes eleverne fra start i sving med en række daglige gøremål; storvasken skal klares og der skal fremstilles brændsel til brændekomfuret.
Når man arbejder hårdt, skal der noget mad indenbords. Efter dagens arbejde laver vi brødæggekage efter mors gamle spareopskrift. Brødæggekagen fremstilles fra bunden på brændekomfuret, som selvfølgelig er tændt op med vores hjemmelavede brændselsbriketter.