Det Kongelige Teater - Ballet

Ballet på skoleskemaet – Nøddeknækkeren

Skal dine elever have en oplevelse for livet ved at lave deres helt egen balletforestilling?

I dette forløb får I indblik i en elitesport, de færreste børn kender, men som motionerer både krop og følelser. I møder en danser og nogle balletelever, der går i skole på Det Kongelige Teater. I lærer en masse klassiske grundtrin og tester jeres kreativitet som koreografer. Men frem for alt får I styrket sammenholdet i klassen, når I udtrykker jer sammen, og det får både humøret og pulsen op. Det Kongelige Teater har 10 års erfaring i at samarbejde med skoleledere, lærerteams og elever om forestillingsprojekter med udgangspunkt i klassisk scenekunst. 

Gennem årene har Det Kongelige Teater skabt adskillige undervisningsmaterialer til aktuelle titler fra deres repertoire, som har ført til helt unikke forestillinger og traditioner ude på skolerne. I forløbet præsenteres eleverne for en danseform, der kræver træning, fra man er 7 år, til man er 18 år for at kunne præstere på et topniveau, og det er tilmed de færreste, der når hele vejen af forskellige årsager. I forløbet her er dansene mv. dog forenklet, så alle kan være med. 

Balletskolen blev grundlagt i 1771 og holder til i et hus fra 1874 fyldt med lysekroner, bladguld, statuer og bonede gulve. Men sagen er, at det også er jeres hus, og derfor er det vigtigt for Det Kongelige Teater at invitere jer indenfor i netop det ældste af teaterets huse og give elever i den danske grundskole mulighed for selv at være balletelever for en tid. I dette undervisningsforløb får alle elever en mulighed for at danse ballet på deres skole, uanset hvor i landet man bor. 

Det Kongelige Teater har derfor indgået et samarbejde med Forlaget Alinea om at skabe dette forestillingsforløb på 8 lektioner, som I kan lave samlet eller plukke fra, helt som det passer jer. Det er lavet direkte til eleverne og til gruppearbejde og leveres fra teatrets elever til jeres elever fra publikums festlige Balkonfoyer på Gl. Scene. Eleverne går i 3., 4. og 5. klasse, og målene for materialet er rettet mod mellemtrinnet. I er velkomne til selv at skalere op og ned, hvis I har andre klassetrin, der har lyst til at danse med. Husk at booke en scene eller en sal på skolen, hvis I planlægger at opføre jeres helt egen Nøddeknækker for jeres eget inviterede publikum.

 

Når I er færdige med forløbet:

  • Har eleverne prøvet at danse ballet.
  • Kan eleverne lave deres egen dans med ballettrin.
  • Ved eleverne, hvordan man sætter en balletforestilling op.
Nøddeknækkeren
Fra forestillingen Nøddeknækkeren, Det Kongelige Teater

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
0 kr. Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5.
Kompetenceområde:
Dansk - Fortolkning, Drama - Dramaanalyse, Drama - Dramaproduktion, Elevernes alsidige udvikling, Håndværk og design - Design, Håndværk og design - Håndværk - forarbejdning, Håndværk og design - Håndværk - materialer, Historie - Historiebrug, Idræt - Alsidig idrætsudøvelse, Idræt - Krop, træning og trivsel, Kristendomskundskab - Livsfilosofi og etik, Musik - Musikforståelse
Fag:
Dansk, Drama, Elevernes alsidige udvikling, Håndværk og design, Historie, Idræt, Innovation og entreprenørskab, Musik
Læringsmål:
At lære at fortolke og udtrykke et klassisk værk gennem æstetiske læreprocesser.
At træne kropslig opmærksomhed, motorik, koordination og musikalitet.
At lære om demokratiske samarbejdsprocesser og hensynet til andre.
At få ejerskab over en fælles kulturarv gennem aktive valg.

At lærere/pædagoger får værktøjer til selv at gøre klassisk scenekunst til en tradition på skolen i et tværfagligt læringsfelt.