Museum Sønderjylland - Cathrinesminde Teglværk

Børn omkring et teglværk

Eleverne oplever hvordan en dag omkring 1900 formede sig når man var en pige eller en dreng. Det sker gennem fortælling, dialog, rundvisning og konkrete praktiske arbejdsopgaver. Alt sammen i autentiske rammer på teglværket og det dertil knyttede historiske værksted.

Helt tilbage fra 1700-tallet og frem til i dag har egnen omkring Flensborg Fjord og Nybøl Nor været præget af teglværker. Cathrinesminde Teglværk var i drift fra 1732-1968 og er i dag indrettet som museum med eget historisk værksted.

Her tilbydes undervisningsforløbet "Børn omkring et teglværk" Vi skruer tiden tilbage til omkring 1900 og følger de børn hvis forældre arbejdede på teglværket. Når børnene kom hjem fra skolen i Iller ventede arbejdet. Pigerne skulle hjælpe i køkkenet, gøre rent, passe haverne m.m. og drengene blev sat til forskelligt lettere arbejde på teglværket. Disse arbejdsopgaver afprøves. Undervejs er der en pause hvor der serveres en mellemmad og inden forløbet afsluttes spiser vi den middagsmad som pigerne har lavet i det gamle køkken. 

Hvornår
Fra marts-april til udgangen af oktober, mandag - fredag kl. 9 - 15.

Efter dagens arbejde spises der det godt nærende måltid.
Efter dagens arbejde spises der det godt nærende måltid.

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
4 timer
Pris:
3000 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6., 7.
Kompetenceområde:
Historie - Kronologi og sammenhæng, Natur/teknologi - Perspektivering
Fag:
Dansk, Historie, Madkundskab, Natur/teknologi
Læringsmål:
Eleverne lærer om livsvilkår omkring 1900 og kan derved sammenligne med deres egen tid omkring forhold som boligindretning, arbejdsopgaver, pligter, måltider og fra råvare til færdigt produkt.

Den sproglige læring er baseret på begrebsbearbejdning.