Cirkusmuseet i Rold - Nordjyske Museer

Cirkus - den store forestilling!

Den store cirkusoplevelse over flere dage! I Cirkus Miehes gamle cirkusbygning Ridehuset fra 1912 oplever I et stykke dansk cirkushistorie. Vi lærer en masse artisterier i den gamle cirkusbygning, og børnene prøver at optræde i et rigtigt cirkus for deres eget indbudte publikum. En uforglemmelig oplevelse!

Vi starter med en tur rundt i museets flotte udstilling af cirkuseffekter – kostumer og rekvisitter. I Cirkus Miehes gamle cirkusbygning fra 1912 hører vi om stedets farverige historie. Vi går derefter i gang med at lave alle mulige former for artisterier: Vi laver akrobatik, balancerer, jonglerer, klovner, tryller og meget mere.

I tager så hjem på skolen og arbejder videre med cirkus i et aftalt tidsrum. I øver jer, laver plakater, programmer, billetter, øver sange, fordeler roller osv. – kort sagt, skaber i fællesskab jeres egen cirkusforestilling.

I returnerer så til Cirkusmuseet nogle dage senere, ofte en eftermiddag/tidlig aften, hvor I laver jeres egen store gallaforestilling for jeres indbudte publikum – en autentisk cirkusoplevelse i et rigtigt gammelt cirkus, med manege, tilskuerpladser, lyssætning, flotte kostumer og cirkusmusik. En helt fantastisk oplevelse, som de unge artister vil kunne huske resten af livet!

Tilbuddet kan også afvikles på én dag.

Cirkusforestilling Cirkusmuseet i Rold Cirkus Miehes ridehus
En cirkusforestilling i den gamle cirkusbygning fra 1912 er en helt unik oplevelse.
Foto

Cirkusmuseet i Rold

©

Cirkusmuseet i Rold

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
5 timer
Pris:
900 kr.
Yderligere priser:
Laves cirkusprojektet over flere dage, betales 900 kr. pr. dag. Voksne tilskuere betaler 20 kr. i entré til en forestilling. Tidspunkter og varighed aftales individuelt. Tilbuddet er gratis for skoler i Mariagerfjord og Rebild Kommuner.
Max deltagere:
50 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Dansk - Kommunikation, Drama - Dramaproduktion, Historie - Historiebrug, Idræt - Alsidig idrætsudøvelse, Idræt - Krop, træning og trivsel
Fag:
Dansk, Drama, Elevernes alsidige udvikling, Historie, Idræt
Læringsmål:
Eleverne oplever et stykke lokal kulturhistorie. Eleverne får styrket deres kropsbevidsthed gennem alsidige fysiske udfoldelser. Eleverne lærer at performe foran et stort publikum. Eleverne bliver bedre til at arbejde sammen i et socialt fællesskab om at nå et samlet positivt mål.