Hørsholm Bibliotek

Crash course i informationssøgning

Skal din klasse til at skrive en opgave eller i gang med et større projekt, hvor de skal søge litteratur og kilder, som helst ikke skal stamme fra Onkel Google eller Tante Wiki?

Så kom op på biblioteket, hvor vi underviser i, hvordan man søger efter bøger og artikler på vores hjemmeside og i de artikelbaser, som findes på Hørsholm Bibliotek. 

Undervisningen er et "Escape the Library"/gamification- event, hvor eleverne lærer at søge på hjemmesiden, i bibliotek.dk og på biblioteksappen. Desuden bliver de klogere på fagbogsopstilling, og at læse dét med småt. De lærer at navigere lidt i Faktalink og bliver præsenteret for kildebegrebet.

I skal regne med 1,5-2 timer pr. klasse og alle skal medbringe deres Chromebook og mobiltelefon (hvis nogen glemmer går det nok!). 

Forberedelse:

  • Medbring egen PC
  • Inden vi kommer, skal eleverne være oprettet som brugere på Hørsholm Bibliotek. Det skal deres forældre gøre via dette link, som læreren fx kan poste på ugeplanen inden vores besøg: https://biblioteket.horsholm.dk/registration
Annie Spratt. Unsplash.
Pige der studerer
Foto

Annie Spratt

©

Unsplash

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
75 min.
Pris:
0 kr. Gratis
Yderligere priser:
Tilbuddet gælder skoler i Hørsholm Kommune.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
8., 9.
Kompetenceområde:
Dansk - Kommunikation, Historie - Kildearbejde, Samfundsfag - Samfundsfaglige metoder
Fag:
Dansk, Elevernes alsidige udvikling, Projektopgaven
Læringsmål:
Lær, hvordan du søger materialer til opgaver på vores hjemmeside og på de digitale platforme, som vi abonnerer på på biblioteket. Hvordan får du bedst fat i aktuelle artikler, som er faktatjekket? Har du styr på, om det er førstehånds- eller andenhåndskilder, og i det hele taget - hvordan starter du med at søge information til dine opgaver?