Esrum Kloster & Møllegård

Den magiske klosterhave

Slangerod, bulmeurt og hundetunge – klosterhaven bugner af mærkelige planter. Nogle er giftige, hvis man indtager dem i store doser, men de kan også have en helbredende virkning, hvis man ved, hvordan man skal bruge dem.

Slangerod, bulmeurt og hundetunge – klosterhaven bugner af mærkelige planter. Nogle er giftige, hvis man indtager dem i store doser, men de kan også have en helbredende virkning, hvis man ved, hvordan man skal bruge dem. En del af den medicin, vi bruger i dag, er fremstillet på baggrund af munkenes viden og erfaringer i brugen af de helbredende klosterhaveplanter. Kom med en dag i klosterhaven og hør alle de sjove historier om munken, der arbejde i klosterhaven, planternes medicinske virkning, om tro og overtro og om middelalderens sygdomsopfattelse. Fremstil jeres egen medicin af tørrede urter, æg og honning og efterprøv virkningen, hvis du tør.

Forløbet foregår udendørs og tilbydes kun fra 1. maj til 1. oktober

Den magiske klosterhave
Den magiske klosterhave
Foto

Esrum Kloster & Møllegård

©

Esrum Kloster & Møllegård

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 timer
Pris:
750 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
2., 3., 4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Historie - Kronologi og sammenhæng, Kristendomskundskab - Kristendom, Natur/teknologi - Undersøgelse
Fag:
Historie, Kristendomskundskab, Natur/teknologi
Læringsmål:
Eleverne kan sammenligne middelalderens fællesskab i klostrene med eget liv og beskrive forskellene i livsgrundlaget i middelalderens og nutidens samfund, særligt med fokus på sundhed.

Eleverne kan forklare hvilken betydning middelalderens kristendom havde for datidens sygdomsopfattelse og tro på helbredelse.

Eleverne kan sætte naturfaglig udvikling i historiske perspektiv, herunder relatere middelalderens sygdomsopfattelser og brug af lægeurter i helbredelse til moderne viden om menneskekroppen, sygdomme og medicin.

Eleverne kan genkende og indsamle planter fra klosterhaven og den vilde natur og anvende dem til at fremstille simpel urtemedicin ud fra middelalderlige opskrifter.