Naturhistorisk Museum Aarhus

DRAGER & mytiske væsner

Med oplæg og aktiviteter undersøger vi historien bag videnskabelig udforskning af verden. Med knogler, skind og udstoppede dyr undersøger vi hvordan man i fortiden kunne tage fejl af et elefantkranie og en kyklop, eller forveksle en t-rex med en drage.

Vi går på opdagelse i naturvidenskabens historie, og undersøger hvordan fund af dinosaurknogler kan have ledt til myter om drager. Eleverne undersøger adskillige genstande fra forskellige arter, der viser hvordan elementer fra mere end ét dyr indgår i dragefortællinger - både i Europa og resten af verden.

Oplægget udfordrer elevernes perspektiv på naturvidenskab som statisk viden, og præsenterer i stedet hvordan vores viden om verden konstant ændrer sig gennem tiden. 

De får også prøvet kræfter med middelalderlige fremstillinger af (fabel)dyr i Kahoot-quizzen (5. klasse og opefter), og til sidst får de til opgave at illustrere deres eget fabeldyr i grupper. DRAGER afsluttes med en præsentation fra hver gruppe, der forklarer om deres helt unikke fabeldyr.

To rulleborde står foran et projektorlærred. På vognene er der en rød dug, og herpå ligger der forskellige museumsgenstande som kranier, vinger, udstoppede dyr. På skærmen ses en gruppe billeder. De er digitale scanninger af middelalderdokumenter, der viser dyr og fabeldyr.

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
75 min.
Pris:
650 kr.
Yderligere priser:
Ved mere end 25 deltagere forekommer ekstratakst.
Max deltagere:
10 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Biologi - Kommunikation, Biologi - Undersøgelse, Biologi - Perspektivering, Historie - Kildearbejde, Natur/teknologi - Kommunikation, Natur/teknologi - Undersøgelse, Natur/teknologi - Perspektivering
Fag:
Historie, Natur/teknologi
Læringsmål:
Gruppearbejde vægtes højt i dette oplæg. Eleverne arbejder desuden med observation, kommunikation og perspektivering.

Se alle tilbud fra: