Bornholms Middelaldercenter

Dukkefortælling med Ridder Rust

Ridder Rust tager jer med ind i sin verden på middelaldercentret.

Ridder Rust byder jer velkommen i middelalderen – og fortæller om soldaterlivet, hans drømme og oplevelser. På middelaldercentret møder vi dukken Ridder Rust – en erfaren soldat, som har oplevet lidt af hvert. Han har været i krig for stormanden. Igennem dukken tager formidleren børnene med på en rejse tilbage til middelalderen, hvor vi igennem intens historiefortælling og i dialog med børnene kommer omkring dagliglivet i middelalderen og får et indtryk af, at levevilkårene var anderledes end i dag. Hvad var vigtigt for Ridder Rust? Var det farligt at være soldat i middelalderen? Og er alle de historier, han kan fortælle, mon sande?

Historiefortællingen foregår i tryg og hyggelig stemning inde i et af middelaldercentrets smukke huse. Gruppen er meget velkommen til at besøge middelaldercentret på egen hånd efter forløbet.

Denne tur indeholder, ud over Ridder Rusts fortællinger, 1 times aktiviteter, som kan variere fra tur til tur – aktiviteterne kan f.eks. være middelalderlege, afprøvning af rustninger, skrivning med fjerpen og blæk, bueskydning eller leg med metaldetektor. I er velkomne til at fortsætte på egen hånd på middelaldercentret inden for åbningstiden.

vibeke og ridder rust

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
75 kr.
Yderligere priser:
Pris: 75 kr. pr. barn, 2 voksne gratis med i grupper med over 15 børn.
Max deltagere:
15 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Dagtilbud
Alderstrin:
3, 4, 5, 6
Faciliteter:
  • Mulighed for at spise medbragt mad
  • Mulighed for toiletbesøg
Læreplanstemaer:
  • Kommunikation og sprog
  • Kultur, æstetik og fællesskaber
Læringsmål:
Kulturelle udtryksformer og værdier.

Sproglig udvikling.