Fur Museum

Ekskursionsforløb for gymnasier

Få hjælp af en stedkendt geolog, hvis I skal på ekskursion til Fur.

Fur er et oplagt ekskursionsmål, hvis man bare har den mindste interesse i de geologiske processer. Trods af øens beskedne størrelse rummer den både fantastiske istidsfoldede molerklinter, kvartære aflejringer af moræneler og smeltevandssand såvel som flere prækvartære aflejringer ud over moler. På strandene er der fundet over 70 forskellige bjergarter, så der er rig mulighed for at se på diverse bjergartstyper og få en snak om forskellen på gnejs og granit eller finde ledeblokke. Vi skal ikke glemme det, Fur nok er mest kendt for, nemlig fossilerne. Tag på fossiljagt, eller få en omvisning i Fur Museums udstilling. Det største problem ved Fur er, at man ikke kan nå det hele på én dag.

Eksempler på emner, der kan inddrages: evolution, paleoøkologi/paleoklima, istidslandskaber og strukturgeologi. Se på forskellige aflejringstyper, fx moræneler, smeltevandssand, marint ler og moler. Feltarbejde (prøveindsamling og fossiljagt). Introduktion til naturvidenskabelig metodik (kategorisering af bjergarter/strandsten ud fra ydre karakteristika såsom farve og strukturelementer), sedimenter og aflejringsmiljøer.

Ring og hør nærmere.

Billede af  Furs nordkyst

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
400 kr.
Yderligere priser:
Gratis for skoler og institutioner i Skive Kommune og 350 kr./time for andre skoler og institutioner.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Ungdomsuddannelse
Ungdomsuddannelse:
EUD, HTX
Fag:
Geovidenskab, Naturgeografi
Læringsmål:
Eleverne skal identificere, genkende og klassificere rumlige mønstre i geofaglige sammenhænge. Planlægge og gennemføre eksperimentelt arbejde, herunder systematiske feltobservationer og feltmålinger vedrørende geofaglige fænomener. Forstå og kritisk anvende komplekse geofaglige modeller og enkle matematiske modeller som repræsentationer af virkeligheden.

Se alle tilbud fra: