SKIK - Folkekirkens skoletjeneste i Kolding

Esbjerg Evangeliet

Esbjerg-evangeliet er et fyrre meter langt kunstværk skabt af kunstneren Erik Hagens, der lagde sidste hånd på det i 2005. SKIK har erhvervet en reproduktion af værket, som bliver udstillet på Kolding Bibliotek samt i udvalgte kirker i Kolding. Der er lavet digitalt undervisningsmateriale til alle klassetrin, men værket bør ses og opleves.

Med udgangspunkt i Esbjerg-evangeliet arbejdes der i alle opgaverne med etisk-filosofiske spørgsmål, der lægger op til elevernes selvstændige refleksion. Materialet arbejder blandt andet med almenmenneskelige temaer som fristelse, respekt, misundelse, uretfærdighed, ytringsfrihed og stiller spørgsmål som: Hvilken slags samfund ønsker du? Hvad er kunst? Hvor kommer det onde fra?

Der er vejledning til både kristendomsundervisningen, dansk samt billedkunst, der kan arbejde med forløbet uafhængigt af hinanden. På indskolingen og mellemtrinnet er der mulighed for, at eleverne får læst tekster og opgaver op.

SKIK har en 11 meter lang udgave af Esbjerg evangeliet som let kan opstilles på skolen. Ved tilmelding kan vi aftale hvornår det skal opstilles på jeres skole eller i den lokale kirke.

Ved tilmelding hos SKIK modtager du adgangskoder til www.esbjergevangeliet.dk.

 

Det lange vægmaleri

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Dansk - Fortolkning, Kristendomskundskab - Bibelske fortællinger, Kristendomskundskab - Livsfilosofi og etik
Fag:
Billedkunst, Dansk, Kristendomskundskab
Læringsmål:
Alle læringsmål for de enkelte trin er udførligt beskrevet på EEs' hjemmeside.