Kattegatcentret

Fra bund til mund

Hvordan tilbereder man en strandkrabbe over bål – og kan man pifte retten op med tang? I vores undervisningsforløb ”Fra bund til mund” tilbereder vi vores egen mad i bedste ”Nak & Æd”-stil!

Dette undervisningsforløb giver en enestående mulighed for at undersøge og blive kloge på den mad, vi spiser. Vi tænder op i bålkomfurerne og tilbereder en lækker havsuppe. Undervejs bliver vi klogere på nogle af de danske havdyr samt deres levevis og tilpasninger. Og måske kan man endda overvinde sin frygt og holde en levende krabbe.

Der er udviklet tre forskellige forløb:

  • Forløb til 5.-9. klasse med fokus på fysiologi og fødekæder
  • Forløb til 6.-10. klasse med fokus på madkundskab
  • Forløb til børnehavebørn

Se mere på Kattegatcentrets hjemmeside.

Formål:

I forløbet "Fra bund til mund" lærer eleverne følgende:

  • hvor maden kommer fra
  • at tilberede mad på bål
  • om dyrenes anatomi og tilpasninger
  • om fødekæder, sundhed og bæredygtighed
Bund til mund

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
4 timer
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
Prisen afhænger af målgruppe og gruppestørrelse. Se mere på Kattegatcentrets hjemmeside
Max deltagere:
32 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Biologi - Kommunikation, Biologi - Modellering, Biologi - Undersøgelse, Biologi - Perspektivering, Madkundskab - Fødevarebevidsthed, Madkundskab - Mad og sundhed, Madkundskab - Madlavning, Madkundskab - Måltid og madkultur, Natur/teknologi - Kommunikation, Natur/teknologi - Modellering, Natur/teknologi - Undersøgelse, Natur/teknologi - Perspektivering
Fag:
Biologi, Elevernes alsidige udvikling, Innovation og entreprenørskab, Madkundskab, Natur/teknologi, Sproglig udvikling
Læringsmål:
Natur og friluftsliv
Naturvidenskab
Trivsel, fællesskab og mobning
Tværfaglige tilbud

Se alle tilbud fra: