Fra bund til mund
Hvordan tilbereder man en strandkrabbe over bål – og kan man pifte retten op med tang? I vores undervisningsforløb ”Fra bund til mund” tilbereder vi vores egen mad i bedste ”Nak & Æd”-stil!
Dette undervisningsforløb giver en enestående mulighed for at undersøge og blive kloge på den mad, vi spiser. Vi tænder op i bålkomfurerne og tilbereder en lækker havsuppe. Undervejs bliver vi klogere på nogle af de danske havdyr samt deres levevis og tilpasninger. Og måske kan man endda overvinde sin frygt og holde en levende krabbe.
Der er udviklet tre forskellige forløb:
- Forløb til 5.-9. klasse med fokus på fysiologi og fødekæder
- Forløb til 6.-10. klasse med fokus på madkundskab
- Forløb til børnehavebørn
Se mere på Kattegatcentrets hjemmeside.
Formål:
I forløbet "Fra bund til mund" lærer eleverne følgende:
- hvor maden kommer fra
- at tilberede mad på bål
- om dyrenes anatomi og tilpasninger
- om fødekæder, sundhed og bæredygtighed