Naturskolen Silkeborg

Fra jord til bord: Planter

Naturens vilde køkkenhave.
Tag med på tur i det grønne, og smag på skovbunden. I dette forløb skal vi lære om de planter, der omgiver os. De fleste kender til supermarkedets bugnende grøntafdelinger, men ikke så mange lægger mærke til læhegn, skovbund, grøftekanter og sågar haven derhjemme, når der skal skaffes grønt til middagsbordet. Tag med og smag på skovbunden, og lær mere om sankning, bæredygtighed og vild mad.

Aktiviteter

Til alle tider har mennesket skullet skaffe mad. I dag er det hele blevet bekvemt og indpakket i plast, så man behøver ikke lede selv i naturen – man går bare i supermarkedet. Men behøver det egentlig være sådan? Går vi glip af noget i den moderne verden, når vi ikke selv dyrker eller sanker det, vi spiser? I dette forløb undersøger vi, hvad det egentlig vil sige at "sanke". Eleverne tages med på en vandretur gennem skoven, og her skal vi lære enkelte plantearter og deres karakteristika at kende. Vi indsamler noget af det, vi finder, og tilbage ved bålhytten skal der laves forskellige retter og tilbehør af det, vi har fundet. Mens vi nyder måltidet, taler vi om vores oplevelser og overvejelser omkring de indtryk, som dagen og måltidet har budt på. Emnerne kan være mange, fx klima, bæredygtighed, ressourcer, smag, ro og nærvær – vi lader indtrykkene sætte dagsordenen.

Forberedelse

Download gerne appen "Vild mad", og gør jer fortrolige med brugen af den. På https://vildmad.dk/dk/undervisning er der hjælp at hente og også flere intro-opgaver, som I kan gå i gang med.

Pizza

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
4 timer
Pris:
200 kr.
Yderligere priser:
De 200,- er til materialer. Prisen er kun for folkeskoler i Silkeborg Kommune
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Biologi - Undersøgelse, Biologi - Perspektivering, Madkundskab - Mad og sundhed, Madkundskab - Madlavning, Madkundskab - Måltid og madkultur, Natur/teknologi - Modellering, Natur/teknologi - Undersøgelse, Natur/teknologi - Perspektivering
Fag:
Biologi, Madkundskab, Natur/teknologi
Læringsmål:
Udarbejdes efter det aktuelle formål