Fremtidens brød af fortidens korn
Formålet med undervisningsforløbet er at give eleverne en forståelse for den kulturhistoriske og teknologiske udvikling i, hvordan man har behandlet korn gennem tiderne.
Det sker i autentiske rammer på Gl. Rye Mølle Museum, en gallerimølle eller hatmølle af hollandsk type fra 1872. Her præsenteres eleverne for autentiske redskaber fra stenalderen og for møllens teknologi.
Der males korn på stenskubbekværne og laves boller af melet samt en korngrød, som trækker historie til Grauballemandens sidste måltid.
Emneord: Korn, bondestenalder, kornsegl, skubbekværn, vindmølle.
Forløbet foregår på Museet på Gl. Rye Mølle, Møllestien 5, Gl. Rye.
Der er en udgift til materialer til boller og grød på 100 kr. pr. forløb.
Gennemføres i perioden maj til september, da Museet på Gl. Rye Mølle er lukket om vinteren.
Transportomkostninger påhviler den enkelte skole eller klasse. Læreren har det pædagogiske ansvar under forløbet.