O - Overgaden

Hvad er samtidskunst?

Hvis I vil lære mere om den allernyeste kunst og morgendagens kunstneriske stjerner, er kunsthallen O – Overgaden på Christianshavn et rigtig godt sted at starte.

Året rundt har Overgaden store soloudstillinger af unge kunstnere, der giver indblik i de nyeste kunstneriske udtryk, temaer, materialer og medier. Her vil I ofte møde kunst, der har noget på hjerte og blander sig i samfundsdebatten – og derfor er kunsthallen også et godt sted at tage nogle af de samtaler, som optager den næste generation.

Guidet af O – Overgadens undervisere, med alderstilpasset dialog, mundtlige øvelser og skitsetegning, vil I få samtidskunsten ind under huden – og gå fra kunsthallen meget klogere på, hvad begrebet samtidskunst egentlig dækker over.

Undervisningen tilpasses alderstrin og fag og foregår i udstillingen med dialog, mundtlige øvelser og skitsetegning. Vi tager udgangspunkt i de to aktuelle udstillinger i samtalen om, hvad samtidskunsten og kunstneren er, kan og vil.

"Samtidskunst er ikke bare til pynt, men til debat, provokation og refleksion. Med sit væld af nye typer af billeder, der overraskelser og hele tiden udvider, hvordan vi ser på verden, inviterer kunsten os til samtale og diskussion."

– O – Overgaden

Værk af Panteha Abereshi fra 2023, der er fremstillet af en silicone førstehjælpsdukke med hospitalsslanger i halsen. På dens brystkasse står der værkets titel: GOOD CRIPLE.
Panteha Abareshi er selv unge kørestolsbruger og laver kunst, der sætter fokus på det, at leve med en handicappet krop. Her ses værket: "GOOD CRIPLE", 2023.
Foto

Daniel Vincent Hansen

©

Panteha Abereshi

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
600 kr.
Yderligere priser:
Det er muligt at udvide til et længere forløb, kontakt os gerne.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Fortolkning, Samfundsfag - Sociale og kulturelle forhold
Fag:
Billedkunst, Dansk, Elevernes alsidige udvikling, Samfundsfag
Læringsmål:
Ved besøg i danskfaget:
Forløbet supplerer kompetenceområderne fortolkning og kommunikation samt arbejdsmetoderne i det tværgående emne innovation og entreprenørskab ved at:
• Eleverne fremmer deres oplevelse og forståelse af litteratur og andre æstetiske tekster, fagtekster, sprog og kommunikation som kilder til udvikling af personlig og kulturel identitet.
• Eleverne udvikler en åben og analytisk indstilling til samtidens og andre perioders og kulturers udtryksformer. Eleverne skal i faget dansk udvikle deres udtryks og læseglæde og kvalificere deres indlevelse og indsigt i litteratur og andre æstetiske tekster, fagtekster, sprog og kommunikation.


Ved besøg i samfundsfag, 8. -9. klassetrin:
Forløbet supplerer forståelsen for sociale og kulturelle forhold ved at:
• Eleverne opnår viden og færdigheder, så de kan tage reflekteret stilling til samfundet og dets udvikling. Samfundsfaglige begreber kan hjælpe eleverne til at forstå, hvordan identitet er påvirket af de sociale og kulturelle omgivelser, de vokser op i.


Billedkunst 0.-5. klassetrin
Forløbet supplerer kompetenceområderne billedkunst- og billedanalyse ved at:
• Eleverne udvikler kompetencer til at opleve, producere og analysere billeder. Eleverne bliver i stand til at iagttage, reflektere og bruge billedsprog i kommunikative og innovative processer.


Billedkunst valgfag 7., 8., 9. klassetrin
Forløbet supplerer kompetenceområderne billedkunst- og billedanalyse ved at:
• Eleverne udvikler kompetencer til at opleve, producere og analysere billeder. Eleverne bliver i stand til at iagttage, reflektere og bruge billedsprog i kommunikative og innovative processer.
• Med øvelserne forsøger eleverne sig som medskabere af kultur og udvikler deres kundskaber om kunstens og mediekulturens billedformer, som de fremstår i lokale og globale kulturer.

Se alle tilbud fra: