Den Børnekulturelle Rygsæk

I kaptajnsfruens køkken

Vi skal på langfart til Kina, og undervejs skal vi have noget at spise.

Forløbet tager udgangspunkt i maden og skibsmiljøet på Kinakysten, som beskrives i Kaptajnsfrue Dorothea Nissens rejsedagbøger fra 1863-1867. 

I skolekøkkenet laver vi retter, der stod på kaptajnsfruens bord ude på oceanet, og i havn fjernt fra Danmark. Undervejs fortæller og instruerer to undervisere fra Museum Sønderjylland om maden, råvarer, sundheden og om, hvordan det var at rejse på langfart i 1800-tallet. 

Museum Sønderjylland medbringer alle råvarer, der skal bruges. 

Målgruppe: Mellemtrin 

Antal deltagere: Max. 30 elever pr. forløb 

Tid og sted: På skolen i skolekøkkenet i januar-april 2025, når I har madkundskab 

Varighed: 3 lektioner Antal forløb i alt: 6 forløb 

Tilmelding: Senest en uge før forløbet til Merete Essenbæk: mees@msj.dk, tlf. 30 80 26 87  

Yderligere information: Merete Essenbæk: mees@msj.dk, tlf. 30 80 26 87

-

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Historie - Kronologi og sammenhæng, Madkundskab - Måltid og madkultur
Fag:
Historie, Madkundskab
Læringsmål:
Tværfagligt mellem historie og madkundskab Eleverne får en indsigt og viden om brugen af råvarer og kost på et skib
og i den historiske kontekst. Eleverne får et historisk perspektiv på brug af råvarer, som har præget det danske samfund gennem århundrede.