Kongernes Samling - Rosenborg Slot

I røg og damp – i fodsporet på kong Christian 4. - med/uden kroneværksted (dagtilbud)

Vi fokuserer på de gode og dramatiske fortællinger om den berømte Christian 4. og hans elskede slot, Rosenborg.

Christian 4. er en af de konger, som vi ved mest om. Og fordi han efterlod sig en stor mængde breve, kan vi komme helt tæt på at forstå, hvem han var som person. Han efterlod sig også Rosenborg, der med alle sine møbler, billeder og kunsthåndværk vidner om en konge, der også har efterladt sig helt håndgribelige spor. Sporene efter kongen opleves med hjælp af mundtlig historiefortælling, dialog og hands-on-elementer.
Forløbet tager klassen med gennem kongens liv, som de oplever gennem mundtlig historiefortælling, dialog og hands-on elementer. Her oplever de bl.a. kongens krone på tæt hold, ser hans blodplettede krigstøj og hvor, han gik på toilettet.

Efter en tur indenfor på slottet, går vi samlet over i vores Læringshus, hvor børnene får lov til at lave en krone. Fokus er, at en krone ikke bare er en krone, men at alle symbolerne betyder noget forskelligt. Kronen får børnene med hjem efterfølgende. 

Forløbet kan bookes med eller uden værksted. 

BEMÆRK: Undervisningsforløbet er gratis for københavnske folkeskoler, når det bookes via Åben Skole. Tilmelding til et Åben Skole-forløb kan ikke foretages gennem webshoppen! Send i stedet for en mail til booking@kosa.dk eller ring til 3318 6055.

I Christian 4.s fodspor
I Christian 4.s fodspor
Foto

Peter Nørby

©

Kongernes Samling

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
475 kr. Gratis
Yderligere priser:
Forløbet er gratis for Københavnske daginstitutioner. 475,- uden værksted / 575,- med værksted
Max deltagere:
12 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Dagtilbud
Alderstrin:
4, 5, 6
Faciliteter:
  • Mulighed for toiletbesøg
Læreplanstemaer:
  • Kommunikation og sprog
  • Krop, sanser og bevægelse
  • Kultur, æstetik og fællesskaber
  • Social udvikling
Læringsmål:
Forløbet forholder sig til følgende emner inden for de pædagogiske læreplaner: Sprog, Krop og bevægelse samt Kulturelle udtryksformer og værdier