Viborg Stifts Skoletjeneste for Kristendomskundskab

Jagten på den glemte viden

I en fjern fremtid, hvor hele verden er blevet digitaliseret, er der sket et computersammenbrud, og al viden er forsvundet. En vogter står i en kirke og har glemt hvorfor. En dårlig hukommelse er utrolig skidt i en verden, hvor man ikke længere kan søge efter viden på computeren. Derfor har vogteren brug for hjælp til at finde den glemte viden.

Dette projekt afvikles i den lokale kirke. Kontakt derfor den lokale kirke for at aftale, hvornår projektet kan afvikles. Materialet bestiller du herefter hos os. Sammen med lærervejledningen kommer der et brev fra vogteren til eleverne, der sætter dem i den rigtige stemning og forklarer, hvad det er, de skal. Aktiviteten i kirken er et stjerneløb og tager 1-1½ time. Herefter er der uddybende materiale til efterbearbejdelse i klassen.

I materialet arbejdes der med underområderne:
Kristne grundbegreber samt kristne udtryk og etik jf. Fælles Mål.
Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du kontakte os på mail eller telefon.

Materialet indeholder:
- Lærervejledning og elevsider
- Kirkebesøg

På vores hjemmeside www.vibsko.dk finder du også under siden "Til kirken" en vejledning til kirken, som denne skal have inden løbet. Under materialebeskrivelsen på hjemmesiden findes også infoen om, hvorhenne kasserne til løbet i kirken findes i dit lokalområde. Også denne viden skal formidles videre til kirken.

Materialet er lavet i samarbejde med flere andre midtjyske folkekirkelige skoletjenester, hvorfor det muligvis også udbydes andre steder end i Viborg Stift.

Billede af alteret til jagten på den glemte viden
Alterbillede til Jagten på den glemte viden
Foto

Peter Ulvsgaard for FUSR

©

FUSR, Randers

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
0 kr. Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
5., 6.
Kompetenceområde:
Kristendomskundskab - Bibelske fortællinger, Kristendomskundskab - Kristendom, Kristendomskundskab - Livsfilosofi og etik
Fag:
Håndværk og design, Kristendomskundskab
Læringsmål:
Eleverne får forståelse for kirkens rum.

Eleverne får indsigt i de ritualer, der foregår i Folkekirken.

Eleverne får viden om de bibelske fortællinger, der knyttes til de forskellige kirkelige ritualer.