Vendsyssel Historiske Museum

Julemad på gammeldags manér

Vi lærer om dengang, maden var lokalt produceret og lavet fra bunden og får sat nutidens fødevareproduktion i perspektiv

I jeres skolekøkken fremstillinger vi julemad efter gamle opskrifter og lærer herigennem om dengang, du selv skulle slagte julegrisen, før medisteren kunne laves og næsten alle fødevarerne til julemiddagen var egenproducerede. Retterne kan fx være:

Fremstilling og tilberedning af medisterpølse på hånddrevet kødhakker.

Tilberedning af rødkål.

Æbleskiver anno 1781.

Tilbuddet afvikles på skolen i madkundskabslokalet.

Jul i gamle dage

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2½ time
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
Gratis for privat- og folkeskoler i Hjørring Kommune. Øvrige 800 kr. pr. tilbud.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7.
Kompetenceområde:
Historie - Kronologi og sammenhæng, Madkundskab - Måltid og madkultur
Fag:
Historie, Madkundskab
Læringsmål:
Gennem fx fremstilling af julemedister fra bunden lærer vi om datidens måltidskultur- og fødevarers vej fra jord til bord.