Karen Blixen Museum Rungstedlund

Karen Blixen og malerkunsten

Karen Blixen er en af vores største forfattere, men som ung gik hun faktisk på Kunstakademiet, og kunne lige så godt være blevet billedkunstner.

” ... kunsten har i alle sine skikkelser betydet uendelig meget for mig. Og jeg tror, at malekunsten på mit eget sind har virket mest direkte inspirerende.” Sådan beskrev Karen Blixen sit forhold til billedkunsten og det er netop denne syntese mellem ord og billede, som vi undersøger i dette læringsforløb.

I galleriet, i Karen Blixens kunstnerhjem, kigger vi nærmere på malerier fra hendes tid i Afrika, der lige som hendes bøger er fulde af farver og fortællinger. Vi tager afsæt i Karen Blixens store fortælleevne, som gik på tværs af flere genrer - om hun kreerede blomsteropstillinger, små teaterforestillinger som barn eller store bog værker som voksen, så var farver, billederne og fortællingerne altid et gennemgående træk. 

Ved at se på Karen Blixens malerier fra hendes tid i Afrika, kommer vi på sporet af barndommen på Rungstedlund, årene i Afrika som kaffefarmer, og ikke mindst den livslange længsel efter at være fri som fuglen og leve livet, som var det et stort eventyr.

 

Karen Blixens malerkasse
Karen Blixens malerkasse
Foto

Annemette Kuhlmann

©

Karen Blixen Museum Rungstedlund

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 dag
Pris:
775 kr.
Yderligere priser:
1,5 time - 775 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Historie - Kronologi og sammenhæng
Fag:
Billedkunst, Dansk
Læringsmål:
Billedanalyse og -fortolkning. Egen kreativ udfoldelse på baggrund af Karen Blixens malerier. Tværfagligt arbejde med litteratur og kunst.