CLAY Keramikmuseum Danmark

Keramikkens magi

Keramik kender vi alle til. Ler gravet op af jorden, formet og brændt til en stærk og holdbar form. Fra de fornemste pragtvaser bestilt af konger og fyrster. Over middagstallerkenen og kaffekoppen i det fineste porcelæn. Til det mærkelige kunstværk i rå stentøj. (Ja, selv toiletkummen er lavet af porcelæn!)
Hvad er keramik? Hvor kommer porcelænet fra? Hvordan formgiver, glaserer og brænder man keramikken?
Oplev en overdådighed af værker og kom med på procesfortællingen om, hvordan det rå ler bliver til den flotte keramik i museets nye, permanente udstilling "Keramikkens magi".
Her er der rig mulighed for at gå på opdagelse i keramikkens spændende univers af materialer, teknikker og udtryk.

Det kan du opleve:

Udstillingen Keramikkens magi

Ny permanent udstilling, der præsenterer godt 300 værker fra museets egne samlinger. Her kan man gå på opdagelse i, hvad form, dekoration eller fortælling betyder for oplevelsen af et værk og hvor forskelligt keramik kan se ud. Hvad appellerer til netop dig? Hvad rører dig? Og hvad frastøder dig?

I udstillingens formidlingsspor kan man fordybe sig i processen fra rå ler til færdigt værk og udforske glasurernes forunderlige og kemiske hemmeligheder. Her kan man røre ved genstandene, mærke glasurernes forskellige overflader og se små film, der viser forskellige formgivningsteknikker.

Skulpturpark

Besøg vores skulpturpark, og prøv, om I kan omfavne verdens største krukke. Spis madpakken i en keramisk kæmpesofa med udsigt over Lillebælt. Eller se, om I kan gemme jer bag en af de store, blå skulpturer formet som dameben.

Skatkammeret

Gå på opdagelse i Skatkammerets mere end 1000 stykker porcelæn skabt til fyrster, adelige og fine folk, dekoreret med fugle og blomster, insekter og dyr. Se det smukke picnicel fra 1780 pakket i trækasse og silke, en flodhest, der åbner sit kæmpe gab, og små figuriner, der glimter i lyset. 

Skoler

Et besøg her er særlig relevant i forbindelse med fagene billedkunst og håndværk & design. Men også fagene historie og naturfag (fysik og kemi) kan bruges som afsæt for at fordybe sig i keramikken. Eller hvis I skal have en dag med en anderledes oplevelse.

I de smukke udstillinger kan I få en sanselig oplevelse med keramikken. Eller man kan fordybe sig i dens historie, i design, overflader og strukturer eller mønstre og motiver. Oplevelserne indbyder til dialog omkring elevernes egne iagttagelser og erfaringer med keramik.

Omvisninger

I kan besøge museet på egen hånd eller bestille en omvisning.

Omvisningerne tager altid udgangspunkt i elevernes niveau og foregår dialogisk. Ligeledes tilpasser vi gerne omvisningen til jeres faglige fokus. Ring og få en snak om det, når du booker besøget.

 

Jeanne Gruts skulptur af Hvalrossen Gustav studeres. CLAY Keramikmuseum
Jeanne Gruts skulptur af Hvalrossen Gustav nærstuderes
Foto

Thomas Mølvig

©

CLAY Keramikmuseum Danmark

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
800 kr. pr. omvisning. Varighed: 45 min. Max. 25 personer.

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Kommunikation, Håndværk og design - Design, Håndværk og design - Håndværk - materialer
Fag:
Billedkunst, Dansk, Håndværk og design
Læringsmål:
Forløbet understøtter en række forskellige læringsmål inden for dansk, billedkunst, håndværk og design.

Se alle tilbud fra: