Kornet til det daglige brød
med at tærske, rense og grutte korn. I august måned vil høstarbejde
være en naturlig del af emnet.
Vi starter i den gamle skolestue med at kigge på nogle af de redskaber, der har været brugt til at så og høste kornet, samt hører nogle af de tilknyttede historier – det hårde fysiske arbejde, kornets vigtighed for overlevelsen, arbejdsprocesser osv.
Efter en tur rundt på museet går vi i gang med arbejdet. Der bliver tærsket og renset korn og gruttet mel på skubbekværne. I august-september er høst en naturlig del af emnet.
Dagen afrundes med at kigge på nogle af de redskaber, der har været brugt til brødbagning, og klassen får også mel med hjem, som efterfølgende kan bruges til bagning.
Pauser puttes ind, hvor det passer i programmet. Emnet kan bl.a. bruges i historieundervisningen, som en del af klassens madkundskabsundervisning, eller i et tema om fx livsvilkår før og nu.
Tilbuddet kan tilpasses større grupper, andre aldersgrupper osv. Dette aftales individuelt; henvend dig gerne - så finder vi en løsning.