Kulturskolerne

Kulturpakke – Mareridt, måneskin & masser af jord - Skoler: 4.-6. klasse

Eleverne arbejder med sanselige objekter, små kukkasser, hvor den sorte jord er substansen. Andre materialer er breve, “danefæ”, månelys, spejle, gamle dukker og tekstiler, kartofler.

Med udgangspunkt i den aktuelle udstilling på Øregaard Museum, "MARERIDT OG LYSE NÆTTER. NATTEN I DANSK KUNST" arbejder vi med natten som tema. 

Vi besøger museet og ser udstillingen, og så arbejder vi selv som kunstnere. 

Natten er omdrejningspunktet for denne workshop. Vi skal lytte til uglen, male, læse digte i mørket, skabe, grave ting op af jorden. Lægge ting i jorden. Blive klogere på natten og mørket. 

Fra Øregaard Museums udstillingskatalog: 

Når natten falder på, bliver verden en anden. Blomster lukker sig, fugle bliver tavse og mennesker lægger sig til at sove. Lyset viger, og alt bliver stille. Og dog. For imens er der andre, som våger, jager, arbejder eller morer sig.“ På udstillingen kommer der bl.a. til at indgå værker af Jens Juel (1745-1802), C.W. Eckersberg (1783-1853), P.S. Krøyer (1851-1909), L.A. Ring (1854-1909) , m.fl. Natten som begreb og motiv set igennem danske kunstnere fra det sene 1700-tal frem til modernismen i det 20. århundrede. Fra maleri til virtual reality, overtro til videnskab, myter til mareridt.

 

Formål

Denne Kulturpakke inspirerer eleverne til at udtrykke sig eksperimenterende med mange typer billeder og materialer. 

Samtidig skal den vække deres nysgerrighed, fantasi og forundring; For hvem er ikke nysgerrig på, hvad natten mon gemmer? 

 

Inden workshoppen kan eleverne: 

Arbejde med udtrykket Objet trouvees - fundne objekter. Kigge på kunstnere som har jord som materiale: ex. Walter de Maria, Richard Long, Anselm Kiefer, Ana Mendieta.

Efter workshoppen kan I:

Arbejde videre med små installationer, andre materialer. Udfolde begreber og temaer visuelt i konkrete materialer som tekstil, skrot, træ.

Underviser Henriette Brun: 

Maler og kunstformidler. Uddannet fra Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam, Kunstakademiet i Hamburg, Kunsthåndværkerskolen i Kolding og har en PD i billedkunst. Forfatter til den mangesansede og multiomodale læringsbog: WORFOR! Forunderlige fortællinger i et legende naturvidenskabeligt univers, udkommet  på Dafolo.

Hvor: Kulturskolerne, Billedkunst
Varighed: Én dag, kl. 9-13
Periode: 2024 efterår, 2025 forår

Mareridt, måneskin & masser af jord

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
4 timer
Pris:
500 kr.
Max deltagere:
26 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation
Fag:
Billedkunst, Dansk, Musik, Sproglig udvikling
Læringsmål:
Denne Kulturpakke kan bl.a. understøtte følgende læringsmål i faget Billedkunst:
- Eleven kan fremstille rumlige konstruktioner.

- Eleven har viden om materialer og sammenføjningsteknikker til at skabe rumlige konstruktioner.
- Eleven har viden om skulpturteknikker.
- Eleverne udvikler deres kundskaber om kunstnere og tilegner sig færdigheder og viden om kunst inden for det udvidede skulpturbegreb. - Eleven har viden om stedsspecifik installationskunst.

Fra paragraf 2 indenfor Billedkunstfaget: “Billedfremstilling handler om at kunne udtrykke sig i og eksperimentere med mange slags billeder. Undervisningen skal give mulighed for at fremstille konkrete værker ved for eksempel at tegne, male, lave skulpturer eller arbejde med digitale billeder.”