Lemvig Museum

Livets gang i Lidenlund

Forløbet giver indsigt i tegneserien "Livets gang i Lidenlund" og dens skaber, tegneren Henning Gantriis' liv og virke. Desuden får eleverne en forståelse for tegneseriestribens opbygning og særlige virkemidler.

Tegneren Henning Gantriis skabte tegneseriestriben "Livets gang i Lidenlund", som gennem en årrække var en af Danmarks mest elskede tegneserier. Gantriis voksede op i Lemvig, og Lidenlund ligner på mange måder hans barndomsby. Det er historien om den lille provinsby og dens beboere. Tegnerens pen fanger præcist begivenheder, mennesketyper og replikker, der nogle gange ville kunne opleves i enhver lille by, men andre gange er meget tæt på den lokale virkelighed.

I forløbet fortælles om tegneren og hans tegneserie. Desuden kan eleverne prøve at lave deres egen tegneseriestribe eller en lille tegnefilm (stopmotion). Det sidste kræver dog, at eleverne bruger egne medbragte iPhones eller iPads.

Undervisningen tilpasses den enkelte klasse. Forløbet kan tilrettelægges som en kombination af et besøg på museet og en byvandring af den skiltede rute ”I Gantriis' fodspor”.

Lidenlund Lemvig tegneserie
Lidenlund/Lemvig
Foto

Henning Gantriis

©

Lemvig Museum

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
Yderligere priser:
Kontakt museet
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
3., 4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Fortolkning, Dansk - Fremstilling
Fag:
Billedkunst, Dansk
Læringsmål:
Læringsmål tilpasses til aldersgruppen og aftales med læreren.

Se alle tilbud fra: