Kulturskolen Kolding

Lyden af ...

Lyden af ... kan skaleres til at passe til din skoles lokalområde og med forskellig vægt på hhv. lokalhistorie, lydkunst og billedkunst.

I undervisningsforløbet er praksisfagligheden i fokus. Eleverne får lov til at udforske og forstå deres egen lokale historie gennem lyd, billeder og tekst. Ligeså får de muligheden for at arbejde performativt med både en lyd- og billedside, og en efterfølgende transfer, der kan resultere i en installation på skolen.

Formålet er at undersøge, hvordan vi med praksisfaglige greb og kobling af fagligheder kan nå elever, som ellers har en tendens til at være demotiverede og udfordrede i den
traditionelle undervisningsform, men vi vil også gennem forløbet udfordre elevernes sædvanlige komfortzone og dermed åbne op for læring på en ny måde.

Der vil blive arbejdet fælles med fagene musik/lydkunst, dansk, historie og billedkunst i en undersøgende tilgang, hvor lyd og billeder udforskes og eksperimenteres med i både tid og rum, og hvor læringspotentialet vil blive undersøgt i forhold til at inddrage både taktile, visuelle og auditive læringsstile.

Lyden af Bramdrup er et projekt udviklet af Kolding Stadsarkiv, Bramdrup Skoles PLC og Kulturskolen Kolding med midler fra kulturudviklingspuljen i Kolding Kommune.

Se eksempler på andre tværfaglige projekter med Kulturskolen Kolding i den vedhæftede fil. Måske har du en idé, som du gerne vil arbejde videre på sammen med os?
 

Elever fra 6. klasse på Bramdrup Skole deltager i opsætningen af en installation som afslutning på temaforløbet.
Elever fra 6. klasse på Bramdrup Skole deltager i opsætningen af en installation som afslutning på temaforløbet.
Foto

Liv Grud Vestbjerg / Kulturskolen Kolding

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Yderligere priser:
Projektet kan skaleres. Pris ex: 25 afviklingstimer = 12.500,- pr. lærer (500 kr./timen/pr. lærer) - 5000 kr./pr. dag/pr. lærer ekskl. materialer. Forberedende/udviklende timer aftales indbyrdes. Materialeromkostninger afholdes af skolen.

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedfremstilling, Historie - Kronologi og sammenhæng, Musik - Musikalsk skaben
Fag:
Billedkunst, Historie, Musik
Læringsmål:
Kulturskolen Koldings Åben Skole projekter og workshops vil ofte indeholde elementer fra 21st Century Skills, herunder:

1) Kritisk tænkning
2) Kommunikation
3) Kollaboration (samarbejde)
4) Kreativitet

Fælles for disse fire er, at det er kompetencer, der lærer den enkelte eller gruppen det at lære.

Interessant for disse fire, men særligt de sidste tre, er, at de sammen skaber rammer for det at udtrykke sig.

I kunstfagene (musik, billedkunst, teater, dans, performance osv.) er ”udtryk” en af de mest væsentlige dele i den skabende proces og eventuelle kunstneriske produkt.

Således taler Kulturskolen ind i det 21. århundredes kompetencer ved at tilbyde de rammer, der muliggør, at det 21. århundredes kompetencer kan dyrkes og styrkes i Kolding Kommune.