Kulturmuseet i Vejle

MAD – Danmarkshistorien bid for bid

I kulturmuseets særudstilling MAD tager vi eleverne med på en historisk rejse gennem stenalder, middelalder og efterkrigstiden, frem til i dag. Sammen med eleverne dykker vi ned i, hvorledes mad har været medvirkende til at definere og skabe vores kultur, historie og hvem vi er.

Mad har været omdrejningspunktet for mange store vendepunkter i Danmarkshistorien.

Udstillingen udfolder hvilken betydning korn havde for udvikling af bondesamfundet i stenalderen; hvorfor folk i middelalderen kæmpede om sild; hvorledes ‘gris på gaflen’ i efterkrigstiden har påvirket vores nuværende madkultur og giver bud på, hvordan fremtidens mad kommer til at se ud.

Gennem sanseoplevelser, spændende fortællinger og engagerende læringsaktiviteter oplever og undersøger eleverne, hvordan mad har ændret og udviklet sig gennem tiden, og hvorledes mad og historie gensidigt påvirker hinanden.

Forløbet tilbydes indtil udstillingen lukker 25/8 2024.

Husk at tilmelding skal ske SENEST 14 dage i forvejen.

Tegning: Gris, fisk, korn

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
420 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Historie - Kronologi og sammenhæng, Madkundskab - Måltid og madkultur
Fag:
Dansk, Elevernes alsidige udvikling, Historie, Madkundskab
Læringsmål:
Eleven kan fortolke måltider med forståelse for værdier, kultur og levevilkår.

Eleven har viden om tids- og stedsbestemte mad- og måltidskulturer.

Eleven kan perspektivere egne og andres historiske fortællinger i tid og rum.

Eleven kan sammenligne væsentlige træk ved historiske perioder.