Bornholms Middelaldercenter

Mad i middelalderen

Vi går på opdagelse i middelalderens mad, finder urter og bager brød i stegerset på stormandsgården.

Hvordan bagte man brød, før der fandtes røremaskiner og elektriske ovne? Hvor fik man melet fra, før der fandtes supermarkeder? Og hvad krydrede man maden med? På denne tur går vi på opdagelse i middelalderens mad, finder urter og bager brød i stegerset på stormandsgården. 

Ved indgangen til middelaldercentret mødes gruppen med formidleren – i dag skal vi i lære som tjenestepiger og -drenge i et middelalderkøkken. Udstyret med små kurve begiver vi os op på stormandsgården, og allerede på vej derop finder børnene spiselige urter, som vil blive en del af måltidet. På stormandsgården kværner vi selv korn til mel ved egen håndkraft og krydrer brøddejen med de indsamlede urter. Børnene bager små fladbrød på ildbænken og hører om middelalderens madvaner, hvordan man holdt fest, og hvad man drak. Turen afsluttes med fælles frokost i et af middelaldercentrets hyggelige huse, hvor måltidet består af de hjemmebagte brød og et stort krus æblemost. Foruden bålduften tager børnene også en masse ny viden om middelalderens mad, spiselige urter og gamle traditioner med sig hjem.

Tag praktisk tøj på, og vær opmærksom på, at børnenes tøj kan lugte af bål efter turen.

Turen varer ca. 3 timer, og I er velkomne til at fortsætte på egen hånd på middelaldercentret inden for åbningstiden. Bookes bedst fra april til juni og september til oktober.
Ønskes forløbet udvidet, f.eks. med besøg i børnehaven/på skolen før eller efter turen, kontakt da Bornholms Middelaldercenter og få en pris.

børn og middelaldermad

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 timer
Pris:
Yderligere priser:
120 kr. pr. barn ved grupper på 12-15 børn, 2 voksne gratis.
Max deltagere:
15 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Dagtilbud
Alderstrin:
3, 4, 5, 6
Faciliteter:
  • Mulighed for at spise medbragt mad
  • Mulighed for toiletbesøg
Læreplanstemaer:
  • Kommunikation og sprog
  • Kultur, æstetik og fællesskaber
Læringsmål:
Kulturelle udtryksformer og værdier

Sproglig udvikling