Kroppedal Museum

MÆRK NATUREN - OG OPLEV VIKINGERNES NATURFORSTÅELSE

Naturen har i vikingetiden været opfattet meget anderledes, end vi gør det i dag. For omkring 1.000 år siden har naturen både været barsk og givende og har været alt fra dødbringende til livgivende. Menneskene i vikingetiden har også været meget tættere på naturen, end vi er det i dag. 

I forløbet ”Mærk naturen – og oplev vikingernes naturforståelse” skal eleverne først ud i naturen og have en såkaldt ”stillesidning”, hvor de får lov til at opleve naturen alene og i stilhed, uden forstyrrelser. Derefter tager vi en snak om, hvad de oplevede, og hvordan man har levet i samspil med naturen i vikingetiden.

Træer
©

Kroppedal Museum

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2½ time
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
Gratis for Albertslund, Høje-Taastrup og Ishøj kommunes skoler. Pris for andre skoler: 500 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Biologi - Perspektivering, Historie - Historiebrug, Idræt - Alsidig idrætsudøvelse
Fag:
Biologi, Historie, Idræt
Læringsmål:
Biologi:
Perspektivering: krop og sundhed (Eleven kan forklare sammenhænge mellem sundhed, livsstil og levevilkår hos sig selv og mennesker i andre verdensdele. Eleven har viden om sammenhænge mellem sundhed, livsstil og levevilkår).

Idræt:
Alsidig idrætsudøvelse: natur og udeliv (Eleven har viden om kvaliteter og kendetegn ved friluftsaktiviteter på land og i vand). Kropsbasis (Eleven har viden om koncentration i relation til kropskontrol).

Historie:
Historiebrug: Eleven kan forklare samspil mellem fortid, nutid og fremtid - Konstruktion og historiske fortællinger (Eleven har viden om sammenhænge mellem fortidsfortolkninger, nutidsforståelser og fremtidsforventninger. Eleven har viden om historiske fortællingers brug i et samtids og fremtidsrettet perspektiv).

Se alle tilbud fra: