Aabenraa Kommune - åben skole

Mit historiske sted

Dyk ned i den spændende lokalhistorie i og omkring Rødekro, og få indblik i, hvilken betydning etableringen af jernbanen havde på byen og dens udvikling.

Måske bliver I overraskede over alle de butikker og erhverv, som faktisk blev etableret i Rødekro? Få indblik i den lokale historie og industrialiseringens indtog i Rødekro. Byen er opstået som tysk stationsby (Rothenkrug) i 1866 ved anlæggelsen af jernbanestrækningen Kolding-Padborg. 

Indhold
Lad eleverne få indblik i, hvordan Rødekro udviklede sig fra lille vadested i 1649 og til en by i 1990 med 4.500 indbyggere. Hvordan anlæggelsen af jernbanen skabte både grobund for et erhvervsliv og familier, der ønskede at bosætte sig i Rødekro. Vi dykker ned i årene omkring 1970. Ser på, hvilke erhverv der var etableret i byen, og hvor de forskellige butikker lå.

Dernæst et tilbageblik på, hvordan byen har ændret sig op gennem tiden. Egon vil fortælle historier og vise billeder fra byens mange erhverv og mejeriet, som var et produkt af industrialiseringen.

Der er også mulighed for at gå en tur i byen, finde og udpege de bygninger, som stadig ligger i byen, og hvilke erhverv der var engang eller måske stadig er der.

Hvor?
Undervisningsforløbet kan foregå på lokalarkivet i Rødekro, eller Egon kan komme ud til jer. Skal I gå en tur i byen, skal I naturligvis komme til lokalarkivet.

Tilmelding
Booking af besøg min. 14 dage i forvejen. For at bruge tilbuddet, er det et krav, at underviserne har forberedt eleverne og undervist i et emne, som lægger op til besøget.

Kontakt
Lokalhistorisk forening i Rødekro,
post@roedekro-lokalarkiv.dk


Transportpulje

Transportpulje:
Folkeskoler i Aabenraa Kommune kan få tilskud til transporten til dette tilbud. Læs kriterierne, og hvordan du og skolen gør: 
https://pucaabenraa.aula.dk/sundskole/transportpulje 

 

Jernebane

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
Gratis
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Historie - Historiebrug
Fag:
Historie, Samfundsfag
Læringsmål:
At eleven kan:
Redegøre for hovedtrækkene i industrialiseringsprocessen i Danmark og i udvalgte lokalområder.
Redegøre for de sociale og økonomiske ændringer, som industrialiseringen medførte.
Forstå industrialiseringens betydning for samfundet i dag.