Halsnæs Åben Skole

Naturfag i rampelyset

En fantastisk mulighed til din naturfagsundervisning i 0.-8. klasse.

Med Naturfag i rampelyset sættes oplevelser med og i naturen på skoleskemaet. Undervisningsforløbene er blevet til i kraft af et samarbejde mellem kommunens folkeskoler. De er betalt af skolerne i fællesskab – benyt dem, og giv jeres elever nogle spændende oplevelser med naturfag.

Glæd jer til: 

0. klasse: Miniblitz med Naturvejleder Majken

Vi går på jagt efter dyr, planter og svampe, ja alt hvad der rører sig på området ved jeres skole. Forløbet veksler mellem leg, læring og jagt på arter. 

0.-2. klasse: Edderkopper – hvad er de for nogle? 

Kan vi fange dem? Hvordan lever de? Hvor mange forskellige findes der? Vi skal have den sjoveste formiddag med viden og lege i skovbunden. 

2.-3. klasse: Besøg hos "Klap en fisk"

Undersøg livet i havnen, og nærstudér strandkrabbens biologi. Kan strandkrabben genskabe sine ben? Hvordan trækker den vejret? Har den virkelig to penisser? Hvad gør den, hvis der kommer en fjende? Har den mon en livret?

4. klasse: BioBlitz med 4. årgang – jagten på arterne

Feltbiolog for en dag – hvor mange insekter, fugle, planter, svampe og pattedyr kan vi finde? 
Rekorden fra 2023 er på 135 arter for én klasse! Vi bruger alt udstyret fra Bioblitz-traileren. Der skal rigtigt undersøges i naturen. I dette skoleår har vi fokus på skoven som biotop, så vi kommer gerne ud til en skov tæt på din skole. Du kan dog også vælge at besøge klassikeren ”Melby Overdrev” – et enestående naturområde på Halsnæs.

5. klasse: Naturplejepatruljen

Vi skal afprøve naturpleje i praksis – eleverne skal ud at forbedre biodiversiteten i et område. Der skal trækkes træer og invasive urter, der skal slås græs for at give sjældne urter luft og lys, der skal tyndes ud i de små træer, der skal veteraniseres m.m. 

5. klasse: Høstfest på Lerbjerggård i Melby

Alle 5. klasser med skolehaveforløb mødes på gården til erfaringsudveksling, lege, konkurrencer m.m.

5.-6. klasse: Naturfagsmaraton

En fest for fællesskab, sammenhold og gode idéer – et kreativt og innovativt undervisningsforløb. Husk at tilmelde din klasse!

6. klasse: Bioblitz ved fjorden

På med waders og ud i fjorden – hvilken artsrigdom – hvilken biodiversitet? Eleverne tømmer ruser, fanger dyr i ålegræsset med rejehov, trækker strandvod m.m.

7. klasse: Nørdehaver (del 2)

Nørdehaver er praktisk udendørs undervisning omhandlende landbrug, klima og natur: Vi skal tale om og lave forsøg med jordtyper, jordstruktur, vandindhold, kompost, fotosyntese, biodiversitet, kulstof og CO2.

8. klasse: Udeskole til vands på Arresø

Naturvejlederen i Halsnæs kommune tilbyder i samarbejde med Nationalpark Kongernes Nordsjælland og Ågabet Outdoor et forløb med udeskole i Ågabet ved Arresø. Vi drager til vands i kanoer og undersøger søens og kanalens biologi. På land undersøger vi algevækst og insekter i stereolup og går på jagt efter bæveren eller undersøger vandets kraft. En anden mulighed er teambuilding/idrætslege og tilberedning af fisk fra Arresø.

Årets program er vedhæftet herunder. Her finder du alle detaljer.

Naturfag i Rampelyset formidler faget på en anderledes måde
"Naturfag i rampelyset" formidler faget på en anderledes måde
©

Naturstyrelsen Nordsjælland

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7.
Kompetenceområde:
Biologi - Kommunikation, Biologi - Modellering, Biologi - Undersøgelse, Biologi - Perspektivering, Elevernes alsidige udvikling, Fysik/kemi - Kommunikation, Fysik/kemi - Modellering, Fysik/kemi - Undersøgelse, Fysik/kemi - Perspektivering, Geografi - Kommunikation, Geografi - Modellering, Geografi - Undersøgelse, Geografi - Perspektivering, Natur/teknologi - Kommunikation, Natur/teknologi - Modellering, Natur/teknologi - Undersøgelse, Natur/teknologi - Perspektivering
Fag:
Biologi, Elevernes alsidige udvikling, Fysik/kemi, Geografi, Natur/teknologi
Læringsmål:
Naturfag i rampelyset sætter naturfagene i spil.

Se alle tilbud fra: