Avnø Naturcenter

Robinsonade – sammen i vildmarken

Her er vi ikke alene i vildmarken, men sammen. Der skal samarbejdes om at "overleve". Bålet giver varme og mulighed for madlavning, maden skal findes/fanges og tilberedes, og alle skal hjælpe til, for at vi klarer det.

I mindre grupper udfordres eleverne på de forskellige elementer, der skal til for at overleve i naturen. Kløvning af brænde, båltænding, finde/fange og tilberede mad. De større elever skal ved egen hjælp tilberede et måltid over eget bål ud af hele fugle, fisk og grønsager, mens små opgaver undervejs kan give dem ekstra fordele, hvis de kan samarbejde og udnytte gruppens forskellige kompetencer. De mindre elever får mere støtte, men udfordres også på samarbejde, nye løsninger og sanselige oplevelser.

I dette undervisningsforløb er det fortællingen om at klare sig i naturen, der er i centrum. Der er fokus på samarbejde, elevernes egne løsninger og evner, der i kombination skaber det fællesskab, som er nødvendigt for at "overleve" i vildmarken. I det fælles tredje, naturen som ramme, får eleverne mulighed for at vise andre kompetencer end i klasselokalet. Her er alle lige, og der er brug for alles kræfter for at nå i mål. 

Der laves mad over bål
Bålet skal holdes i gang, og maden skal laves.
Foto

Tania Lundberg Lykkegaard

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
5 timer
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
25,- pr. person til indkøb af maden. Formidlingen er kun gratis for Vordingborg og Næstved Kommunes skoler og institutioner.
Max deltagere:
75 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Elevernes alsidige udvikling, Håndværk og design - Håndværk - forarbejdning, Idræt - Alsidig idrætsudøvelse, Madkundskab - Madlavning
Fag:
Elevernes alsidige udvikling, Håndværk og design, Idræt, Madkundskab
Læringsmål:
Vi arbejder med at styrke elevernes samarbejde, sociale kompetencer, kreativitet, selvstændighed og nysgerrighed.
Eleverne arbejder med madlavningsteknikker og med at omsætte idéer i madlavningen.
Vi arbejder med forskellige kompetencer inden for friluftsliv og håndværk.

Se alle tilbud fra: