Ung i Rudersdal

RODLØS – dokumentarfilm om unge i Rudersdal

Igennem personlige fortællinger om alt dét, der bekymrer og begejstrer de tre unge hovedkarakterer, giver filmen anledning til debat og refleksion om en lang række overvejelser og dilemmaer, som er relevante for unge.

Dette tilbud består af filmen RODLØS samt et tilhørende undervisningsmateriale med spørgsmål til filmen. Det kan bruges som samtalestarter med elever i udskolingen i forbindelse med f.eks. trivselstimer.

SKABT AF UNGE – FOR UNGE

Dokumentarfilmen "Rodløs" er et ærligt portræt af tre ungeliv i generation millennium. Man følger Albert, Sebastian og Dina på 16-19 år, der bor eller har boet i Rudersdal Kommune. Igennem personlige fortællinger om alt dét, der bekymrer og begejstrer de tre unge hovedkarakterer, giver filmen anledning til debat og refleksion om en lang række overvejelser og dilemmaer, som højst sandsynligt vil vække genklang hos filmens unge publikum. 

Filmen behandler bl.a temaerne: ​​​​identitet og selvopfattelse, fællesskab og gruppedynamikker, overgange, udvikling og forestillinger om fremtiden, alkohol og festkultur, forældrerelationer, social arv og tabu, tid, prioriteter og ambitioner.

Med filmen ønsker vi at give de unge ordet og lade dem selv sætte ord på, hvordan de oplever og udspiller deres ungdom – nu og her, anno 2020 i Rudersdal. Titlen "Rodløs" afspejler filmholdets betragtning om, at ungdom er en rodløs tilstand, hvor man for en tid frigør sig fra sine rødder i sin søgen efter at finde ud af, hvem man er, hvad man vil, og hvor man vil hen, indtil man etablerer sig og slår nye rødder i sin voksentilværelse. 

HOLDET BAG FILMEN

Holdet bag "Rodløs" er Bloom Productions bestående af fire unge på 18-20 år, instruktør Mehmet Ali Avci, fotograf Nikolai Du, producer David Cano Rosenvold, og 2. fotograf Laura Hadsund Baarstrøm, i samarbejde med dokumentarist Louise Leth og Ung i Rudersdal. Filmens medvirkende er Albert Werner, Dina Munch Rasmussen og Sebastian Glyb.

BRUG FILMEN I UNDERVISNINGEN

Hvis du ønsker at bruge filmen i din undervisning eller som samtalestarter med dine elever, kan du se filmen på uir.rudersdal.dk/uir/temaer/film-rodloes og downloade undervisningsmaterialet på siden her. Filmen varer 25 minutter. 

Materialet giver et resumé af de tre fortællinger og de temaer, som hver historie berører, samt eksempler på en række spørgsmål, man kan stille eleverne, for at starte refleksion og debat inden for de specifikke temaer, som behandles i filmen. Ung i Rudersdal stiller sig også til rådighed i forhold til at komme og facilitere samtale med eleverne om filmen.

BAGGRUND FOR PRODUKTIONEN

I Ung i Rudersdal er vi optaget af at støtte unge i deres personlige udvikling og identitetsdannelse og hjælpe dem med at navigere i de nye følelser, forventninger og forestillinger, som ofte knytter sig til at være ung. Et vigtigt skridt på vejen er at klæde de unge godt på til at reflektere over og tale med hinanden om de udfordringer og behov, de oplever, og de valg, de træffer. Vi har gode erfaringer med en ung-til-ung-tilgang. At præsentere unge for nogle, som de kan spejle sig i, kan bidrage til en følelse af samhørighed og forståelse samt nedtone og afmystificere bekymringer, som man ellers følte sig alene med.

Filmen er desuden et led i udrulningen af kommunens nye ungestrategi, som er et produkt af et langt samarbejde med en gruppe unge frivillige. De har udpeget fire særlige indsatsområder, der de kommende år skal gøre kommunen mere relevant og aktuel for unge borgere. Deres anbefalinger lyder: Styrk unges selvværd og samvær, Giv unge tid og mentalt overskud, Lyt til unges stemme og engagement og Løft unges mødesteder og kulturliv.

SE FILMEN

Filmen kan ses på: uir.rudersdal.dk/uir/temaer/film-rodloes 

Undervisningsmaterialet kan downloades her på siden eller fra samme sti som filmen.

God fornøjelse!

RODLØS - Dokumentarfilm om unge i Rudersdal
RODLØS
Foto

Bloom Productions

©

Bloom Productions

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
30 min.
Pris:
Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Dansk - Fortolkning, Dansk - Fremstilling, Dansk - Lytning, Dansk - Tale, Filmkundskab - Filmanalyse, Samfundsfag - Sociale og kulturelle forhold, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab - Køn, krop og seksualitet, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab - Sundhed og trivsel, Uddannelse og job - Personlige valg
Fag:
Elevernes alsidige udvikling, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
Læringsmål:
Gode samtaler med elever om identitet og selvopfattelse, fællesskab og gruppedynamikker, overgange, udvikling og
forestillinger om fremtiden, alkohol og festkultur, forældrerelationer, social arv og tabu, tid, prioriteter og ambitioner.