Grøn Guide

Samskabelsesworkshop

Udskolingseleverne får muligheden for at være en del af Furesø Ungeklimaråd for en dag.
Eleverne vil arbejde med en konkret case, der skal bidrage til at opnå målene i Klimaplan 2022-2050 for Furesø Kommune og derigennem styrke deres demokratiske selvtillid, egen klimahandling og medbestemmelse.

Formålet med samskabelsesworkshoppen er at eleverne får mulighed for at prøve kræfter med lokaldemokratiet på overskuelig vis. De får kendskab til kommunens klimaplan, og får indflydelse på udførelsen af den. De vil være med til at tage ansvar for klimakrisen og vil opnå en større klima- og adfærdsbevidsthed. 

Hvordan?

Workshoppen varer en dag. Om morgenen er der introduktion, vidensdeling og inspirationsoplæg. Herefter arbejder eleverne på konkrete løsningsforslag med hjælp fra Klimasekretariatet og lærere, og resultaterne fremlægges sidst på dagen. Udvalgte anbefalinger videregives til Furesø Ungeklimaråd der overdrager dem til politikerne i Udvalg for Natur og Klima og evt. vil indgå i næste års arbejdsplan for Klimasekretariatet. 

Hvis eleverne finder på et initiativ eller en aktivitet – f.eks. en tøjbyttedag – som de vil eksekvere på selv, kan Klimasekretariatet i samarbejde med skolen hjælpe med at føre det ud i livet og skaffe midler til udførelse. 

En lærer fra deltagende klasse skal deltage i et enkelt forberedelsesmøde Her udarbejder vi i fællesskab oplæg til cases (emner kan være transport, genbrug, træplanting m.m.), rammer for løsningsforslag designer det endelige program, så det passer bedst til klassen.

Tidspunkt og tilmelding 

En valgfri dag i skoleåret 24-25. Fortrinsvis 1 årgang pr. skole, men kan også være enkelte klasser fra skolen i samarbejde med klasser fra andre skoler. Ved ønske om deltagelse skal du henvende dig til klimasekretariatet@furesoe.dk

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 dag
Pris:
Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Samfundsfag - Politik
Fag:
Biologi, Dansk, Elevernes alsidige udvikling, Geografi, Historie, Matematik, Natur/teknologi, Samfundsfag
Læringsmål:
Eleverne får mulighed for at prøve kræfter med lokaldemokratiet på overskuelig vis.
De får kendskab til kommunens klimaplan, og får indflydelse på udførelsen af den.
De vil være med til at tage ansvar for klimakrisen og vil opnå en større klima- og adfærdsbevidsthed