Danmarks Forsorgsmuseum

Skjulte Danmarkshistorier

Formidleren faciliterer en snak om fattigdom, hjemløshed og social udsathed. Hvad forstår eleverne ved de tre begreber? Herefter ser de tre stærke film med Mette, Eli, Henning og Richardt. Alle hjemløse i dagens Danmark. Deres barske og rørende fortællinger fra nutiden fletter sig ind i fortidens historier om Albert, Rasmine og Peter, som alle var indlagt på Fattiggården.

Eleverne fortsætter med en rundvisning på Fattiggården. Her ser de, hvor Rasmine, Albert og Peter spiste, arbejdede, kom i bad og sov.

Klassen samles og ser tre korte film, der alle giver et unikt indblik en i verden, få kender til.

Afslutningsvis reflekterer eleverne over de tre begreber, som dagen startede med, ud fra den viden, de har fået igennem forløbet.

Tak for i dag – I er velkomne til selv at udforske Fattiggården eller besøge Museumshaven.

Skjulte Danmarkshistorier
Skjulte Danmarkshistorier

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 timer
Pris:
1000 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Dansk - Lytning, Historie - Historiebrug, Historie - Kildearbejde, Historie - Kronologi og sammenhæng, Samfundsfag - Sociale og kulturelle forhold
Fag:
Dansk, Elevernes alsidige udvikling, Historie, Samfundsfag
Læringsmål:
Du skal vælge denne aktivitet, hvis formålet med besøget er at give eleverne en forståelse for årsager til marginalisering af mennesker i samfundet, for 100 år siden og i dag. Forløbet har fokus på socialhistoriske begreber som "Fattigdom", "Hjemløshed" og "Socialt udsat". Foruden en omvisning på Fattiggården, hvor eleverne oplever, hvor de fattige arbejdede, sov og blev straffet, ser de også en række barske og rørende dokumentarfilm.

Se alle tilbud fra: