Naturskolen Silkeborg

Skovens dyreliv

Hvad sker der i skoven?
Lær om de mange spændende ting, der sker i naturen om efteråret og vinteren. Træernes blade skifter farve, og mus, egern og andre pattedyr gør sig klar til vinterens komme. Men hvordan klarer man sig egentlig gennem en lang og kold vinter, hvor det kan være svært at finde føde og holde varmen? Det søger vi svar på i dette forløb.

Aktiviteter

Turen starter med en introduktion til nogle af skovens dyr. De kan være svære at opleve, og derfor starter vi med at se nogle af de udstoppede dyr fra Naturskolen. Herefter deltager eleverne i en klassisk naturtur med fortællinger rundt ved udvalgte steder i skovene. Der er indlagt små aktiviteter – det kan fx være at røgte musefælder og finde forråd ligesom mus, egern og andre dyr, regne på populationsdynamik eller hjælpe med at fodre nogle af pattedyrene i Aqua Dyrepark. Eleverne lærer også om spor fra dyr. Spor kan være mange ting – det er meget andet end blot fodspor. Vi besøger også den gamle grævlingegrav. Mon der er nogen, der er flyttet ind?

Forberedelse

I kan forberede jer ved at lære om, hvad der kendetegner et pattedyr - for hvad vil det egentlig sige at være et pattedyr? Hvilket slags dyr er mennesket? I kan også undersøge, hvad der er verdens største og mindste pattedyr. Eller hvad der er Danmarks største og mindste patterdyr - både på land og i vandet. Her kan i sammenligne dyrene og jer selv, fx højde, vægt, størrelse på hjertet eller antal pulsslag i minuttet.  

Efterbehandling

Skriv en historie om de dyr, I har set på turen - der må også godt være tegninger til. Måske skal bogen have historier for hver årstid? Hsitorierne kan være om dyrets liv, men kan også være mere faktabaserede mht. alder, vægt, føde osv. Til sidst kan I samle alle historierne i et værk, så eleverne på den måde laver deres egen "Klassens store naturbog om pattedyr"

Billede af en ræv

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
Prisen er kun for folkeskoler i Silkeborg Kommune
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4.
Kompetenceområde:
Natur/teknologi - Kommunikation, Natur/teknologi - Modellering, Natur/teknologi - Undersøgelse, Natur/teknologi - Perspektivering
Fag:
Natur/teknologi
Læringsmål:
Udarbejdes efter det aktuelle formål