Karen Blixen Museum

Dyrene i skovbunden

Hvilke smådyr lever i skovbunden? Hvordan genkender man de forskellige smådyr? Hvordan er dyrene tilpasset forskellige levesteder i skoven?
NB: Dette forløb er sæsonbestemt og kører fra påskeferie til efterårsferie.

Vi udforsker landlevende smådyr i vildskoven og på engen blandt blomstrende urter, dødt ved og hundredårige gamle træer i Karen Blixens Fuglereservat. Fuglereservatet er rigt på dyreliv og rummer alt fra spændende insekter til bløddyr, orme, spindlere, krebsdyr, tusindben og skolopendere. 

Eleverne introduceres til forskellige dyregrupper og levesteder i skovbunden. Derefter udforsker eleverne vildskoven med forskellige redskaber, og dyrene studeres med lup i sorteringsbakker og små terrarier. Museets naturformidler guider eleverne gennem artsbestemmelserne ved brug af bestemmelsesduge. 

Undervejs lærer eleverne om dyrenes tilpasninger til de forskellige levesteder på landjorden og om de små dyrs funktion og vigtige betydning for naturens trivsel. 

Karen Blixens Fuglereservat på Rungstedlund er et 15 Ha stort naturområde, som er helt unikt, idet det siden 1958 har været drevet efter Karen Blixens udstukne retningslinjer med målet om at sikre optimal trivsel for fugleliv og biodiversitet. Karen Blixen var en pioner inden for naturbevarelse, og området rummer i dag mange væsentlige elementer for biodiversitet i form af hundredårige gamle træer, vildskov, åbent græsland med køer og heste, vådområder, dødt ved, krat og blomsterhave.

Dreng med lup
Foto

Annemette Kuhlmann

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
775 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Natur/teknologi - Kommunikation, Natur/teknologi - Modellering, Natur/teknologi - Undersøgelse, Natur/teknologi - Perspektivering
Fag:
Natur/teknologi
Læringsmål:
At eleverne får erfaring med at indsamle og undersøge landlevende smådyr.

At eleverne får erfaring med at genkende særlige karakteristika ved forskellige dyregrupper af landlevende smådyr og at artsbestemme dyrene.

At eleverne får viden om de smådyr, der lever i den danske natur, dyrenes behov, samt hvilke tilpasninger dyrene har til deres levesteder.