Aarhus Teater

Teaterværksted for børnehave

Som noget nyt tilbyder vi et skræddersyet teaterværksted til de ældste børn i børnehaven. Sammen går vi på opdagelse og leger med teatret og H.C. Andersens eventyr De vilde Svaner i trygge rammer.

Jeres besøg består at en rundvisning i Aarhus Teaters snørklede gange, hvor vi blandt andet besøger kostumeafdelingen, malersalen, rekvisitkælderen og selvfølgelig skal vi også se Store Scene med det flotte Svaneloft.

Efter rundvisningen går vi over til AT Lærings lokaler, hvor vi skal arbejde med De vilde Svaner. Vi laver teaterlege, som er med til at skabe tryghed blandt børnene, og vi arbejder kropsligt med H.C. Andersens eventyr. Børnene mærker og sanser karaktererne helt tæt på og får derved en dybere forståelse af historien. Forløbet afsluttes med en lille visning for hinanden.

Målgruppe: De ældste børn i børnehave eller førskole (5-6 år)

Forberedelse: Som forberedelse til teaterværkstedet, kan I forud for jeres besøg læse H.C. Andersens De vilde svaner (fx Siggurd Barrets udgave i bogen "Sigurd fortæller H.C. Andersen) sammen med børnene.

Børnehave på Aarhus Teater
Børnehaver på Aarhus Teater
©

Aarhus Teater Læring

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2½ time
Pris:
1000 kr.
Yderligere priser:
Pris for institutioner i Aarhus Kommune: 1000 kr - Andre kommunder: 2000 kr
Max deltagere:
20 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Dagtilbud
Alderstrin:
5, 6
Faciliteter:
  • Mulighed for at spise medbragt mad
  • Mulighed for toiletbesøg
Læreplanstemaer:
  • Krop, sanser og bevægelse
  • Kultur, æstetik og fællesskaber
  • Social udvikling
Læringsmål:
Vi bruger krop og sanser, når vi undersøger hvad teatret er for en størrelse. Gennem teaterlege går vi på opdagelse i H.C. Andersens smukke eventyr, De vilde svaner.

Se alle tilbud fra: