Danmarks Tekniske Museum

Ud i rummet! – et online undervisningsforløb

Lær om tyngdekraft og vægtløshed, når vi sender eleverne ud i rummet – ud til Den Internationale Rumstation ISS. Undervisningen foregår bag skærmen, men vi lover, at de kommer op at flyve.

I dette onlineforløb skal I en tur ud i rummet. Vi er i vores flotte rumudstilling, hvor museet udstiller den rumkapsel, som fik Andreas Mogensen ud til rumstationen ISS, der er i kredsløb om Jorden. Med udgangspunkt i udstillingen får eleverne et historisk tilbageblik på de første mennesker i rummet. Med en dialogbaseret tilgang filosoferer vi over, hvorfor vi mennesker skal ud i rummet, og om vi i fremtiden vil etablere kolonier på fx Mars. Vi tager også en mere fysisk tilgang til emnet og undersøger, hvorfor man er vægtløs på rumstationen, og hvorfor en tretrinsraket er bygget op, som den er. Forløbet skal være med til at styrke elevernes interesse og nysgerrighed over for naturvidenskab og teknologi, så de får lyst til at lære mere.

Andreas Mogensens Soyuz rumkapsel
Soyuz rumkapsel, som er udstillet på museet.
Foto

DTM

©

Danmarks Tekniske Museum

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
45 min.
Pris:
300 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Natur/teknologi - Kommunikation, Natur/teknologi - Undersøgelse, Natur/teknologi - Perspektivering
Fag:
Natur/teknologi
Læringsmål:
Eleven tilegner sig færdigheder og viden om grundlæggende fysiske forhold i natur og teknologi med vægt på forståelse af fysiske begreber og sammenhænge med udgangspunkt i opsendelse af en raket og Andreas Mogensens mission til ISS.

Eleven lærer, hvorfor man er vægtløs ude i rummet, og om tyngdekraftens påvirkning.

Elevernes interesse og nysgerrighed over for fysik, naturvidenskab og teknologi udvikles, så de får lyst til at lære mere.