Naturhistorisk Museum Aarhus

Ulve i Danmark

Hvad kan vi lære af vores forhold til ulven? Dette oplæg kigger på ulven fra flere perspektiver, og sammen med eleverne undersøger vi bl.a., hvordan ulveforskning i Danmark foregår.

Eleverne lærer om ulven – fra dens ankomst i Danmark efter istiden til dens udryddelse i 1800-tallet og frem til i dag, hvor den er vendt tilbage. Ulven findes i mange former; som rovdyr, som symbol, som glubsk monster og som venlig hjælper, og vi undersøger, hvordan vi mennesker har forholdt os til ulven, f.eks. gennem myter og eventyr.

Vi arbejder med begreber såsom biodiversitet, naturpleje og ressourceforvaltning, når vi undersøger, hvordan ulven har klaret sig i Danmark fra fortiden og til i dag. Vi oplever ulvens historie og reflekterer over, hvordan ulvens levevis har ændret sig, i takt med at den danske natur også har det.

Ulv står bag et krat og kigger direkte i kameralinsen
Foto

Dennis Nielsen & Betina Sumborg

©

https://www.ulveatlas.dk

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
50 min.
Pris:
500 kr.
Yderligere priser:
Prisen varierer, og afhænger af skoletype.
Max deltagere:
25 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Biologi - Kommunikation, Biologi - Undersøgelse, Biologi - Perspektivering, Historie - Kronologi og sammenhæng
Fag:
Biologi, Historie, Natur/teknologi, Samfundsfag
Læringsmål:
Eleverne oplever ulvens udvikling både i naturen og i de historier, vi fortæller om den. De undersøger begreber som biodiversitet, ressourceforvaltning og naturpleje og arbejder med naturfaglige problemstillinger.

Se alle tilbud fra: