Museet for Samtidskunst

Vær med når vi indsamler forrådskammer og bygger kunstværker til efterårets udstilling!

Et undervisningsforløb som optakt til udstillingen
"I mørket beder vi solen huske os"
af Museet for Samtidskunst i Sankt Hans Have.

Efteråret er over os, fugle begynder at trække sydpå, vi skutter os, tager sweater på og suger de sidste af sommerens næringsstoffer til os inden mørket og kuldens gradvise komme. Museet for Samtidskunst er i gang med at forberede sin store efterårsudstilling  I mørket beder vi solen huske os, som handler om menneskets dybe rødder i og mangefacetterede forhold til naturen. 

I dette undervisningsforløb tager vi på eksklusiv smugkigstur i udstillingen - inden dens åbning, mens den bygges op. Vi undersøger kunstværkerne i deres skabelsesprocesser og hjælper kunstnerne med at indsamle, høste, tørre og konservere planter til udstillingens kunstværker. Vi dykker ned i gamle ritualer og traditioner forbundet med høsten og forbereder os på årstidens skiften sammen med udstillingen. Hvordan kan vi tage lyset med os ind i mørket? 

Når udstillingen åbner får I en særlig invitation til at komme tilbage og se de færdige kunstværker I har været med til at lave og så fejrer vi det med en høstfest, hvor vi tager til takke for jorden og de ressourcer vi har til rådighed. 

Forløbet kan bookes 5. - 23. august. 
Det varer 1 time og er gratis. Det kan bookes ved at kontakte kunstformidler Astrid Brincker Olson på astbol@samtidskunst.dk

Store dele af undervisingsforløbet foregår udendørs i udstillingen og naturen. Derfor må I gerne sørge for at klæde jer godt, varmt og regntæt. 
 

Sidsel Bonde, "Grødegejster, agerånder", 2022, Foto: Øystein Thorvaldsen
Sidsel Bonde, "Grødegejster, agerånder", 2022, Foto: Øystein Thorvaldsen
Foto

Øystein Thorvaldsen

©

Sidsel Bonde

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
50 min.
Pris:
0 kr. Gratis
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation, Biologi - Kommunikation, Biologi - Perspektivering, Dansk - Fortolkning, Elevernes alsidige udvikling, Geografi - Perspektivering, Håndværk og design - Design, Håndværk og design - Håndværk - materialer, Historie - Historiebrug, Natur/teknologi - Perspektivering, Samfundsfag - Sociale og kulturelle forhold, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab - Sundhed og trivsel
Fag:
Billedkunst, Biologi, Elevernes alsidige udvikling, Håndværk og design, Historie, Natur/teknologi
Læringsmål:
Vores mål med forløbet er at give eleverne en tværfaglig oplevelse med kunst og natur i centrum. Forløbet engagerer både eleverne i naturetiske, naturforståelses og naturerfaringslæringsmål, men ligeledes i billedkunstfaglige, kulturelle og fællesskabende erfaringer, hvor eleverne gennem kunsten og praktisk æstetiske øvelser lærer at forholde sig til sig selv og omverdenen omkring sig.

Se alle tilbud fra: