Museet Sønderskov

VildMad i skolen 1

Naturen er et stort spisekammer, fyldt med spiselige bær og urter, som er lige til at samle og tage med hjem i bålkøkkenet.

I dette forløb får eleverne en intro til de spiselige bær og urter i naturen, og de lærer om de forskellige smage, sødt, surt, bittert, salt og så videre. De får også prøvet at lave mad af netop de urter, de har fundet, og ender ud med en opskrift på en ret, som er deres.

Alle opskrifterne kommer med i naturskolens ”opskriftsamling”, som de så selvfølgelig altid kan trække på igen. Det hele ligger på internettet.

Vi vil i forløbet arbejde med hygiejne, smagssammensætning, planlægning, formidling, dokumentation og almen dannelse i og omkring det at lave mad sammen. Vi arbejder med appen ”Vildmad” i undervisningen.

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 timer
Pris:
Gratis
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Biologi - Kommunikation, Biologi - Perspektivering, Biologi - Undersøgelse, Madkundskab - Fødevarebevidsthed, Madkundskab - Mad og sundhed, Madkundskab - Madlavning, Madkundskab - Måltid og madkultur, Natur/teknologi - Kommunikation, Natur/teknologi - Perspektivering, Natur/teknologi - Undersøgelse
Fag:
Biologi, Madkundskab, Natur/teknologi, Sproglig udvikling
Læringsmål:
At eleverne oplever og lærer om de spiselige planter i naturen. Årstidsbestemte smage, planlægning og indsamling af råvarer.

Slutmål for faget natur og teknik efter 6. klassetrin:

At kunne beskrive planterne, levested og brug af planten i samspil med de andre i en ret.

Færdes i naturen på en hensigtsmæssig og hensynsfuld måde.

Redegøre for dyr, planter og menneskers levevilkår og indbyrdes samspil forskellige steder på jorden.

Konkludere ud fra iagttagelser, undersøgelser, datasøgning, dataopsamling, faglig læsning og interview både på skolens område og uden for dette.

Se alle tilbud fra: