Hillerød Bibliotek

Hillerød Bibliotek

Vores sted

Hillerød Bibliotek rummer et fantastisk børnebibliotek. Her skaber vi rammen for læringsrige kulturoplevelser i børnehøjde, hvor dialog, sanserne og kreativiteten er i centrum.  Vi inviterer byens daginstitutioner, skoler og ungdomsuddannelser ind til at gå på opdagelse blandt de tusindvis af bøger og opleve kultur, historier og sprog udfolde sig på nye måder.

Se skolekatalog her

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Vi vægter en legende og inkluderende tilgang til læring, som sikrer et varieret samspil mellem børnene, genstandsfeltet og vores undervisere. Vores lærings- og pædagogiske tilbud er inspireret af børnenes livsverden og bygger på videre på de forforståelser og erfaringer, som de har når de møder os på biblioteket. Vores pædagogiske arbejde er derfor centeret omkring den dialogbaseret læring, så vi sikrer, at børnenes bidrag bruges aktivt og anerkendende i læringsprocesserne. Vi ønsker med dette pædagogiske greb at skabe de bedste forudsætninger for at imødekomme og inddrage børnenes interesse og motivation for temaet. Gennem den aktive deltagelse ønsker vi endvidere at styrke børnenes sproglige udvikling og fremme skoleelevernes evne til at kunne reflektere og argumentere. Vores læringstilbud repræsenterer ligeledes en høj involveringsgrad, som afspejles i at forløbene har en dialogbaseret og praksisorienteret del. Med denne variation ønsker vi at opnå, at samtlige børn og elever bliver bekræftet i, at de bidrager med noget i læringssituationen, og tager hjem fra biblioteket med en succesoplevelse i rygsækken.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

På Hillerød Bibliotek udvider vi gennem litteraturen børnenes horisont. Det litterære fokus er derfor centralt i udviklingen af vores lærings- og pædagogiske tilbud og gennem inddragelsen af æstetiske samt kulturelle udtryksformer ønsker vi at styrke børns læselyst.

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

Kontakt: