Havhøst

Havhøst

Vores sted

Lige midt i Københavns Havn ligger vores demonstrations-havbrug Bølgemarken, hvor vi fortæller historien om en ren havn og lokal bæredygtig fødevareproduktion. Med urbant havbrug i miniformat er der mulighed for at involvere mennesker i tilblivelsen af deres mad og skabe en større forståelse for havet som spisekammer og økosystem.

Vores Bølgemark ligger ud for Copenhagen Mariott Hotel på Kalvebod Bølge. 

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Undervisningen hos Havhøst er altid opbygget efter tre blokke:



1. Praktisk arbejde - her får eleverne selv de blå afgrøder i hænderne, og får lov til at se, røre og dufte til havets forskellige frugter.

2. Videnskabeligt arbejde - her bliver det lidt mere nørdet og nøgternt, da vi går i dybden med vores afgrøder. 

3. Tilbredning - hvert forløb afsluttes med at vi spiser noget af det som vi har beskæftiget os med i løbet af dagen. Det kan være tangvafler, tangpesto, tang-panna cotta eller dampede muslinger.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Havhøsts blå skoletjeneste giver skoleklasser mulighed for at prøve kræfter med havbondens virke og med alle sanser at få indblik i havnens økosystem og øje for sammenhængen med de store, globale fødevaresystemer. Havhøst arbejder netop med disse temaer og et afsæt i vores produktion af muslinger og tang i Københavns havn.

Afhængigt af hvilket forløb I beslutter jer for er der forskellige emner tilknyttet, men overordnet set kommer vi altid rundt om fødevareproduktion, bæredygtighed, klima og naturressourcer.

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

Kontakt:

44 40 86 41